Valiler, birinci derecede sorumlu

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı koordinasyonunda hazırlanan ve 81 ilin valisine gönderilecek talimatlarda akillerin güvenliğinin sağlanmasından valiler, birinci derecede sorumlu tutuldu. Valilere verilen talimatlardan biri de 63 kişilik Akil İnsanlar Heyeti'nin şehir ziyaretlerine nezaret etme olarak belirlendi. Akillerin güvenliğinin sağlanmasından valiler, birinci derecede sorumlu tutuldu. İllerde yapılacak konferanslar, sivil toplum kuruluşu ziyaretleri ve gezilerde herhangi bir provokasyon yaşanmaması için her türlü istihbari ve güvenlik tedbirinin alınması istendi. Akillere rahat çalışma ortamı hazırlanması da talimatlara eklendi.

Organizasyon Valiliğe ait değil

Öte yandan Vali Adnan Yılmaz, çözüm sürecini anlatmak amacıyla yarın Düzce'ye gelecek olan Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti'nin organizasyonunun Düzce Valiliği'ne ait olmadığını açıkladı.

Vali Yılmaz, “Organizasyon bizim değil ama bize terebbüb eden il olarak hangi hususlar varsa biz o ortamı sağlama görevi içindeyiz. O heyecanı taşıyoruz. İnşallah memleketimize güzel vesileler olur. Düzce'mizin müsvet manada tanımında güzel vesileler olur. Sizil toplumun buluşmasını önemsiyorum. Çok güzel bir ortam olacağını, özgür fikirlerin paylaşılacağını düşüyorum. Sivil toplum hareketidir, valiliğimizin bir çalışması değildir. Ama bize düşen görev oldukça biz her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bizim dışımızda gerçekleştirilen bir programdır” dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER