Düzce Belediyesi 2015-2016 eğitim öğretim yılı başlamadan özellikle Konuralp ve çevresine başlayan hareketliliğe otobüs hatlarını düzenleme getireceğini açıkladı. Ulaştırma Müdürlüğü, Konuralp ve Merkez arasındaki bağlantıyı sağlayan Özel Halk ve Beçi Kooperatifi otobüslerinin tek tipleştirilmesi için harekete geçti.
Bir süredir Düzce'de düzenlenen "Ulaşım Master Planı Toplantısı" ve devamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İETT ekiplerinin de dahil olduğu şehir içi hat düzenleme ve yenileme görüşmeleri sonuçlarını vermeye başladı.
Özellikle Konuralp'de Düzce Üniversitesi ana kampüsü ile araştırma hastanesinin yer alması ve yolcu trafiğinin yoğun olması bu bölgede yaşanan ulaşım sorunlarını sık sık gündeme getiriyordu.
Bu çerçevede başlatılan ulaşım planı hazırlama çalışmaları Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığındaki heyetin İETT ile yaptığı görüşmeler ile hazırlanan "Ulaşım Master Planı" ile çözüme kavuşuyor.
Ulaştırma Müdürü Murat Gülmez, yaptığı açıklamada hazırlanan plan hakkında bilgiler vererek "sorunların asıl kaynağını oluşturan ve ulaşım sisteminde çarpıklığa neden olan Beçi Kooperatifi otobüslerinin yenilenmesi konusunda hat üzerinde çalışan şoförlerle anlaşma sağladık. Bu kapsamda şoförlerin tamamı otobüsünü yenileyerek Özel Halk Otobüsü hizmetimizle aynı kaliteye taşıyacak. Ayrıca biz de Düzce Belediyesi olarak yeni eğitim öğretim yılı başlamadan Konuralp'de düzenlediğimiz otobüs hatlarına 12 metre uzunluğunda yeni halk otobüsleri koyacağız. Çok kısa sürede merkez ve çevresinde ulaşım sorunu kalmayacak" dedi.
“Konuralpliler: artık icraat görelim” başlıklı haberimizle Konuralp’teki eski ve kirli otobüsleri gündeme getirmiştik. 

HABER;S.KAŞKIR