Memurların ve diğer kamu görevlilerinin 2016- 2017 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Basın Yayın İletişim Ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) üyeleri, bu sabah Sancaklar Mahallesi PTT Başmüdürlüğü önünde  basın açıklaması yaptı.
Habersen Anadolu Yakası Şubesi Düzce İl Temsilciliği adına basın açıklamasını okuyan Erol Kaya, KESK ve bağlı sendikalara toplu sözleşme görüşmeleri öncesi gözdağı verilmek istendiğini iddia etti. Kaya, Ankara’da yapılan yürüyüşteki polis müdahalesini eleştirerek kınadı.
Kaya, “ Bu yasa dışı saldırı KESK  üyelerini yıldırmamış ve planlanandan daha uzun bir yürüyüş gerçekleştirilerek çalışma bakanlığının önüne gidilmiş ve orada yapılan basın açıklamasının ardından eş genel başkanımız ve görüşme ekibimiz görüşmenin yapılacağı salona emekçilerin alkışlarıyla uğurlanmıştır.” dedi.
3. dönem Toplu görüşmelerinin başlayacağını anımsatan Kaya, yetkili sendika ve siyasi iktidara seslendi.
Kaya, “ biz Kamu emekçileri olarak asla ve asla satış sözleşmesini kabul etmeyeceğiz. Ey yetkili sendika; geçici hükümetle imzalayacağın toplu sözleşme metni hukuki dayanaktan yoksun olduğu gibi meşruluğu da hem kamu emekçileri hem de kamuoyunca tartışmaya açık olacaktır. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Geçici bir hükümetle toplu sözleşme yapılmaz. Unutmayınız ki sayıları milyonları bulan kamu emekçilerinin öfkesini ve nefesini ensenizde daima hissedeceksiniz. İşyerlerimize yapacağınız her ziyaretinizde sizi kamu emekçilerine teşhir edeceğiz. Artık sırtımıza basarak ne belediye başkanı nede milletvekili olamayacaksınız. Ayak oyunları yalan dolan ve çeşitli entrikalarla sürdürdüğünüz üç dönemlik oyun bitmiştir. Çalışma yaşamındaki varlığınız ve meşruluğunuz geniş kitleler tarafından tartışılmaktadır.”dedi. 
Haber;S:KAŞKIR