İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar bugün yaptığı açıklamalarda bu yıl yapılan Hac kayıtlarıyla ilgili son durumu değerlendirdi. Gürpınar ilk aşamada Düzce'den Hacca 335 kişinin gideceğini yeniden ifade ederken, “Kura sonucunda Düzce'den Hacca gitme hakkı elde edilen 335 kişiden 17'si asıl kayıt yaptırmayınca yedekten bu sayı tamamlandı. Yani önceden de belirtildiği gibi 335 kişi Düzce'den Hacca gidecek.' şeklinde konuştu.

“Domuz gribi şimdilik etken değil.”

Domuz gribi nedeniyle Haccın bu yıl erteleneceği konusunda ulusal basında çıkan haberlere de değinen Gürpınar, “Şimdilik domuz gribi nedeniyle Hac kayıtlarının ertelenmesi gibi bir durum sözkonusu değil. Bu konuda gerekli çalışmalar yapılıyor. Ben, domuz gribi nedeniyle Haccın ertelenme gibi bir durumun olacağını hiç sanmıyorum” dedi.

“Bu sayı artabilir.”

Açıklandığı zaman Düzce'de hayal kırıklığına neden olan 335 kişilik kontenjan konusuna da değinen Gürpınar, “Bu sayının artıp artmayacağı Diyanet İşleri Başkanlığı ile Hac kayıtlarıyla ilgilenen yabancı birimlerin arasında yapacağı görüşmeler sonrasında belli olacak. Biz, ilerleyen zamanlarda sayının artacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.