Acente 4 Ağustos'ta, Diyanet 24 Ağustos'ta

Türkiye'de yaklaşık 60 bin hacı adayı kutsal topraklara gitme heyecanı yaşıyor. Düzce'de ise bu yıl diyanet ve seyahat acenteleri ile yaklaşık 300 aday, hac vazifesini yerine getirecek. Sehayat acenteleri ile hacca gidecek vatandaşlar 4 Ağustos'ta Düzce'den yola çıkacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla çıkılacak kutsal yolculuk için ise ilk kafile 24 Ağustos tarihinde uğurlanacak. Bu yıl Düzce'de sadece bir tane olan diyanet kafilesinde toplam 150 hacı adayı yer alacak. Kafile, hac vizafesini 28 Eylül'de tamamlayarak yurda dönüş yapacak.   

Soruşturması olmayan memur hacca gidebilecek

Öte yandan bu yıl hacca gitmeye hak kazanan ancak yıllık izinleri iptal olan kamu çalışanlarına hac izni çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle hakkında idari ve adli soruşturma işlemi başlatılan veya görevden uzaklaştırılan personel haricindeki kamu çalışanları hacca gidebilecek. Kamu çalışanlarına, ibadetlerini yerine getirecekleri süre boyunca yıllık izin verilecek.


Genelge yayınlandı

Yayınlanan başbakanlık genelgesiyle memurların bu yıl hacca gidip gidemeyecekleri yönündeki soru işareti kaldırılmış oldu. Genelgede; “15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsü nedeniyle hakkında idari soruşturma veya adli soruşturma/kovuşturma işlemi başlatılan veya görevden uzaklaştırılan personel hariç olmak üzere, Hac farizasını yerine getirecek kamu çalışanlarına talepleri halinde; durumun belgelenmesi kaydıyla ve ilgili genelgenin yürürlüğe konma gerekçesi de dikkate alınarak, ibadetlerini yerine getirecekleri süre boyunca yıllık izin verilebilecektir.” ifadeleri kullanıldı.

Haber; C. ÜSTÜNER