Düzce Müftülüğü'nden alınan bilgiye göre, 2010 yılı hac kayıtları başladı,
Bu yıl hacca gitmek isteyenler için, 2010 yılı hac kayıt yeniletme ve yeni kayıt işlemleri 8-22 Nisan arasında yapılacak.
Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları il ve ilçe müftülüklerine başvurarak kayıt yaptırabilecek. Ayrıca, geçtiğimiz yıl kayıt yaptıran ancak kurada ismi çıkmayan hacı adaylarının da kayıtlarını yeniletmesi gerekiyor.
Bu yıl hacca gitmek isteyenler için müracaatlar, geçen yıl kuraya katılanlar için kayıt yeniletme, ilk kez hacca gidecekler içinde ön kayıt yaptırma olmak üzere iki kategoride yapılacak. Kayıtlar T.C. Kimlik numarasıyla yapılacak, kimlik numarasını ibraz edemeyenlerin diğer bilgileri sisteme girilmeyecek. Müracaatlarda sadece eş, anne, baba, kardeş, çocuk ve varsa refakatçileri ile birlikte tek numarayla kuraya katılma talepleri karşılanacak, bunun dışında kuraya birlikte girmek isteyenlerin talepleri kabul edilmeyecek.
Hac ön kayıtlarının başlığı 8 Nisan Perşembe günü itibari ile İl Müftülüğü konferans salonuna gelen vatandaşlar kayıtlarını yaptırmaya başladılar.