Hac görevini yerine getiren hacılarımız yurda dönmeye başladı. Düzce'den Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile 5. grupta Hacca giden hacılarımız gece saat 01.30'da Düzceye geldi. Kafile Başkanı Müftü Alaaddin Gürpınar önderliğinde Düzce'ye ulaşan ilk kafile büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Anıtpark'taki Karşılamaya hacı yakınlarıda büyük ilgi gösterdi. İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar bu yıl çok rahat ve güzel bir hac dönemi geçirildiğini belirterek tüm hacıların yurda memnun döndüklerini söyledi.

Vefat eden 1 Hacımız dışında tüm hacıların sağlıklı olduğunu belirten Gürpınar bir hafta içinde Düzceli tüm hacıların yurda döneceğini söyledi. Hava şartları nedeniyle Cidde Havaalanından iki saat rötarlı uçağa bindiklerini ve yoğun sis nedeniyle Ankara Esenboğa Hava Limanına zorlukla iniş yaptıklarını belirten Gürpınar, 7. Grupta bulunan ve içlerinde 144 Düzceli Hacımızın bulunduğu uçağın ise Ankara'ya iniş yapamadığını ve İstanbul'a inmek zorunda kaldığını söyledi.

Hac ibadetlerini tamamlayan hacılarımız ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonundan memnun kaldıklarını belirterek Allah herkese Hacca gitmeyi nasip etsin, oraları anlatmak mümkün değil, yaşanması gerekiyor dediler.

Öte yandan İstanbul'a zorunlu iniş yapmak zorunda kalan 144 Hacımız ise sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Düzce'ye ulaşmaları bekleniyor.