Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ankara Kızılay’da meydana gelen bombalı saldırı sonrası bir taziye mesajı iletti. Başkan Keleş: “Masum insanları hedef alan bu menfur saldırıyı yapanlar ülkemizi ve birliğimizi bozamayacaktır” dedi.

Birliğimizi bozamayacaklar

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ankara Kızılay’da meydana gelen patlama sonrası yaptığı açıklamada Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne dikkat çekerek “terör evrensel niteliği olan hepimizin hassasiyet göstermesi gereken bir sorundur. Unutulmamalıdır ki Türk milleti her sorunu, her zorluğu birlik ve bütünlüğünü koruyarak, sağduyulu ve itidalli davranarak aşmasını bilmiştir. Kızılay’da otobüs durağı önünde meydana gelen bu saldırıyı vatandaşlarımıza reva görenleri şiddetle kınıyor, hak ettikleri sona bir an önce erişmelerini temenni ediyorum. Özellikle tatil gününde bu saldırının planlanmış olması, hainlerin ne kadar vicdansız ve gözü kara bir tutum içerisinde olduğunu bizlere göstermektedir. Şüphesiz ki bu saldırılar Türkiye Cumhuriyeti’ni terörle mücadele politikasından yıldırma amacı taşımaktadır. Maalesef ki çok sayıda vatandaşımızın can vermesine neden olan bu menfur saldırının bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, hastanelerde tedavi gören yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 Hain Amaçlarına Ulaşamayacaklar

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili kınama mesajında “Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yaşamını yitiren ve yaralanan yurttaşlarımızın yakınlarına ve aziz Milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Düzce Üniversitesi olarak, Ülkemizde kaos çıkarmak suretiyle birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik terör eylemlerini gerçekleştiren, destekleyen ve bu terörist faaliyetlere zemin hazırlayanları şiddetle kınıyor ve lanetliyor; insanlıktan nasibini almamış bu şer odaklarının hain amaçlarına ulaşamayacaklarını bir kez daha yüksek sesle vurguluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’den Teröre Lanet

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici,  Ankara'da 27 kişinin yaşamını yitirdiği, 75 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının ardından "teröre lanet" mesajı yayınladı.Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Ankara Kızılay'da, Güven Park yakınlarındaki Atatürk Bulvarında meydana gelen bombalı saldırıda ölü ve yaralıların bulunduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Yaşanan bu terör olayını lanetleyerek bu tür olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadesine yer verdi.

Hain Emellerine Ulaşamayacaklar

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Ankara’daki bombalı saldırıyı lanetlediğini ifade ederek, “Bu hain saldırıları yapanlar asla ve kata amaçlarına ulaşamayacaklardır” dedi. Keskin mesajında;  “ Türkiye Cumhuriyetini bu tür saldırılarla diz çöktürmek ya da dize getirmek isteyenler, gereken cevabı her zaman almış bundan sonra da alacaktır. Terörle mücadeledeki kararlılığımızın devam edeceğini milletimizin bilmesini istiyorum. Birlik ve beraberliğimizin bozulması için yapılan bu saldırıların bizleri yıldırmayacağını bilmek zorundalar. Ahlak dışı, haince ve vicdansızca masum insanlarımızın hayatlarına kastedenlerin en acı bir şekilde Türkiye Cumhuriyetinin kudretini göreceklerdir. Millet olarak kenetlenerek bu zor günleri daha önce atlattığımız gibi yine atlatacağız. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum"
ifadelerinde bulundu.

Bu acıları hak etmiyoruz

CHP İl Başkanı Zekariya Tozan da “Ankara’da yaşanan patlamadan dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Millet olarak yüreğimiz bir kez daha yanmıştır. Ülkemiz bu acıları hiçbir zaman hak etmiyor. Şu asla unutulmamalıdır ki, bizler birlik ve beraberlik içinde, hiç olmadığı kadar büyük bir kararlılıkla terör belasının kökünü kazımaya kararlıyız.Bizler bu topaklarda yaşadığımız sürece kimlerin ve nelerin çıkarı uğruna kaybettiğimiz insanlarımızın hesabı her zaman sorulacaktır.Karanlık emelleri uğruna vatandaşımızın polisimizin ve askerimizin kanını akıtan, milletimizi tedirgin etmeyi hedefleyen eli kanlı terör örgütleri asla hedefine ulaşamayacak, hak ettiği karşılığı mutlaka alacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler terörle mücadele konusunda her türlü siyasi desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha teyit ediyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.”ifadelerini kullandı.

Sönmez: ‘Korkmuyoruz. Daha Kararlı Mücadele Edeceğiz.’

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, mesajında ‘Korkmuyoruz. Daha Kararlı Mücadele Edeceğiz.’ diyerek “Şimdi hiçbir parti, siyasi düşünce ayrımı yapmadan, teröre, ABD ve İsrail’in taşeronlarına karşı birlik ve kararlı mücadele sergilenmelidir. Bu saldırı ile ABD ve İsrail PKK'yı gömüldüğü hendeklerden kurtarmak, Türkiye'nin bölücü terör örgütüne karşı mücadele kararlılığını kırmak istiyor.Teröre karşı etkili mücadele için;-Bölücü açılım projelerinin buzdolabına kaldırıldığı söylemi, teröre cesaret ve umut vermektedir. Bu söylem terk edilmelidir.-Özerklik ve Anayasa’dan Türk kimliğini çıkarmaya yönelik Bölücü Anayasa girişimlerine son verilmelidir.-Komşularla düşmanlık yaratan dış politikaya son verilmeli. Suriye, Irak ve İran ile işbirliği ve güç birliği yapılmalıdır.-Rusya ile yeniden diyalog geliştirilmeli. Bölücü terörün barınma alanları bertaraf edilmelidir.” Şeklinde konuştu.

Yılmaz, Türk insanını derinden sarsmıştır

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz ise “Terör gene can aldı Türkiye Cumhuriyetinin kalbi Ankara’da. 13 Mart 2016 tarihinde Ankara Kızılay’da bombalı saldırıda 34 yurttaşımız katledilmiştir, 62 yurttaşımız yaralıdır. Bu olay Türk insanını derinden sarsmıştır. Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi olarak bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Türk milletinin başı sağ olsun, Türkiye’nin başı sağ olsun. Hedef Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletidir, hedef Türk Milletidir. Millet olarak birlik olma, kenetlenme zamanıdır. Bu saldırılar milletimizin huzur ve güvenine, bağımsızlığınadır. Bu olaylar birlikte yaşama azmimizi ve kendimize olan güvenimizi asla yok edemez. Devlet yönetimi demokratik toplum örgütleri ile birlikte hareket etmek ve sorumlulukları çerçevesinde tavır sergilemelidirler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı terörü destekleyenler, terörün içinde olanlar bilmelidirler ki; karşılarında tüm Türk halkını bulacaklardır. Türk halkı hep birlikte terör için ayaktadır. Yüksek sesle, kendilerinden emin bir biçime terörü lanetlemektedirler. Olması gereken, istenen budur. Bu tavır aynı zamanda devletimize karşı vatandaşlık görevidir. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni savunmak, devamlılığını sağlamak, laik rejimi korumak, bölünmez bütünlüğünü sağlıklı biçimde devamlılığını sağlamak Türkiye’de yaşayan insanların ortak amacıdır.Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi olarak hayatını kaybeden insanlarımıza rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Yakınlarına baş sağlığı ve metanet diliyoruz. Onların acısı tüm milletin acısıdır.”ifadelerini kullandı.


Haber;S.KAŞKIR