Yeni Zelanda’da meydana gelen ve İslam Alemini yasa boğan silahlı saldırıda 50’nin üzerinde Müslüman hayatını kaybetti. İki ayrı camiye düzenlenen saldırının yankıları dürerken Cedidiye Cami’nde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.



İl Müftüsü Hüseyin Can tarafından kıldırılan cenaze namazına Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da katıldı. 





Cenaze namazı sonrasında Memur-Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Faruk Çelebi bir basın açıklaması yaptı. “Avrupa’da Müslümanları terörist diye hedef gösterdiler” ifadesinde bulunulan açıklamada Müslümanlara düzenlenen ve sosyal medya üzerinde paylaşılan saldırıyı kınandı.



“Batılı ikiyüzlüler, yapılan katliamdan ‘Hristiyani terör’ olarak neden bahsetmediler”
Çelebi’nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçen hafta Yeni Zelanda’da yaşanan 50’nin üzerinde şehidimiz, onlarca yaralımız var. 2 camiye eş zamanlı düzenlenen menfur saldırı ırkçılığın ve İslam düşmanlığının ulaştığı vahim tabloyu gözler önüne sermektedir. Saldırı öncesi yapılan 2 yıllık hazırlık, özenle yazılan bildiri, silahlarının üzerindeki mesaj niteliğindeki isim ve tarihler ve katliamın canlı yayın eşliliğinde yapılmış olması bu eylemin anlık öfke patlaması veya psikolojik bir rahatsızlığın neticesi olmadığı, aksine belli bir kitleyi harekete geçirme ve benzeri eylemleri yaygınlaştırma amacı güden planlı, organize ve nokta atışı bir eylem olduğunun ispatıdır. Her fırsatta ‘İslami terör’ yaftalamasıyla İslam ile terörü özdeşleştirilen  batılı ikiyüzlüler, bu fanatik haçlı zihniyeti ile yapılan katliamdan ‘Hristiyani terör’ olarak neden bahsetmediler.”



“Vicdan ve erdem sahibi insanların inisiyatif almalı ve insanları kurtarmalı”
“Teröristin saldırı öncesinde yayınladığı bildiride özellikle İstanbul ve Ayasofya üzerinden verilen mesaj, haçlı ruhunun İstanbul’un fethini ve Ayasofya’nın cami yapılmasını hala hazmedemediğini ve amacın bu ve benzeri hezimetlerinin rövanşını almak olduğu göstermektedir. Dünya da yaşanamaz bir yer haline gelmeden akıl, vicdan ve erdem sahibi insanların inisiyatif alması ve bu şiddet sarmalından insanlığı kurtarması hayati bir meseledir. Bu vahşice saldırıda hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerini sabır diliyoruz. Başta siyasiler, yöneticiler, aydınlar, sivil toplum örgütleri, gazeteciler olmak üzere herkes sorumlu davranmalı haktan adaletten mazlumdan yana tavır almalıdır.”



Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ