Ortaköy'de gece kulübüne düzenlenen terör saldırısıyla ilgili yazılı olarak kınama açıklamaları yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü,saldırıya ilişkin, "İstanbul'daki Birlik ve kardeşlik ruhumuzu hedef alan bu insanlık dışı hain terör saldırısını lanetliyorum.Hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." diyerek tepkisini ifade etti.

AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, terör saldırısına tepkisini dile getirerek “İstanbul’da yapılan haince yapılan saldırıyı lanetle kınıyor vefat eden vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diler yaralılara acil şifalar niyaz ederim.” dedi.



AK Parti Düzce Millevekili Ayşe Keşir; “Terör milletin ortak düşmanıdır. Terör üzerinden ayrışma yapanlar teröre hizmet edenlerdir. Milletimizin başı sağolsun” dedi.



Düzce Valisi Zülkif Dağlı, "2017 yılının ilk saatlerinde İstanbul Ortaköy'de meydana gelen insanlık dışı terör saldırısını Şiddetle kınıyorum." dedi.



AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 2017 yılının ilk saatlerinde İstanbul’un Ortaköy semtinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını kaydetti.



İç çatışma yaratma istekleridir
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Ülkemizi karıştırmak için belirli sinir uçlarına dokunulmaya devam edildiğini bildirerek, “Milletimizin huzuru ve birliğini hedef alan bu menfur saldırılar, toplumda kontrolsüz duygu ve öfke yaratarak iç çatışma yaratma istekleridir.” Dedi.

Bu tür oyunlara gelinmeyeceğini vurgulayan Keskin, psikolojik olarak yapılan bu saldırılara geçit vermeyeceğini dile getirerek “Bizi korkutup, yıldırıp, sağduyumuzu yitirmemizi sağlamalarına izin vermeyeceğiz. Bu menfur ve kalleş saldırılar bizi değil yıldırmak mücadele azmimizi perçinlemektedir. Terörü bulunduğu bataklıktan itibaren kurutmaya kararlılığımız devam etmektedir. 15 Temmuzda olduğu gibi Aziz milletin feraseti ile bu oyunlara gelmeyecek ve ülkeyi böldürmeyeceğiz. Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız, parçalayamayacaksınız, vatanına, milletine, dinine kenetlenmiş Türk milleti sizin amaçlarınıza izin vermeyecek.” İfadelerini kullandı.

Vahşi güruh ilahi adalet karşısında ağır bir şekilde yargılanacaklarını yüksek sesle vurguluyoruz

Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar mesajında saldırıyı lanetledi.



Düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden yurttaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, dilediği mesajında, “insanlarımızı vahşice katleden cinayet şebekelerini ve arkasındaki işbirlikçilerini şiddetle kınıyor ve lanetliyor; bu vahşi güruhun hem toplum, hem hukuk, hem de ilahi adalet karşısında ağır bir şekilde yargılanacaklarını yüksek sesle vurguluyoruz.” İfadelerine yer verdi.