Kayseri’deki terör saldırısının ardından toplumun her kesiminden tepki mesajları birbiri ardına geliyor. Terörün lanetlendiği ve mücadelede kararlılığın vurgulandığı mesajlarda arasında en dikkat çekenlerden biri de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Twitter hesabından yaptığı açıklama oldu.


Özlü: “Bu hainlerin de kökünü kazıyacağız”
Özlü, mesajında şehitlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Geçen hafta polislere yapılan saldırıyı anımsatan Özlü, “Geçen hafta polisimize bu hafta askerimize karşı gerçekleştirilen eylemler hain saldırıların ne kadar planlı, programlı olduğunu gösteriyor. Nasıl döşenen bombaları, kurulan tuzakları bozup, hendek kazanları kazdıkları hendeklere gömdüysek bu hainlerin de kökünü kazıyacağız.” diyerek hainlere ateş püskürdü.


Dağlı'dan mesaj

Düzce Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada, "Kayseri'deki hain terör saldırısında şehid olan kardeşlerimize, Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.


Keskin: “Kirli Emellerinizi Başınıza Yıkacağız”
AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin mesajında, alçakça saldırılarla Türk milletini yıldırmaya çalışanların hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi.
Terör odaklarının kirli emellerini başlarına yıkacaklarını söyleyen Keskin, saldırıda yaralanan Düzceli Er Serdar Çiçekli’ye geçmiş olsun dileğinde bulunarak şunları ifade etti: “Askerlerimizin karşısına çıkamayacak kadar namert ve korkak terör örgütleri, hain ve alçak eylemleri ile bizleri yıldırıp, korkutacaklarını sanıyorlar. Terör örgütleri ve işbirlikçileri şunu iyi bilsinler ki, Türk Milleti hiçbir zaman bu hain eylemlerden korkup vatanını teslim etmeyecektir.”


Tozan: “Bombalı araç oraya uzaydan gelmemiştir, Sorumluları istifaya davet ediyorum”

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, “içimiz yanıyor” diyerek, saldırıya getirilen yayın yasağına ilişkin, “Hükümetin, patlayan her bombanın, yiten her canın sorumlusu olduğu gerçeğini saklayamazlar.” dedi.

Saldırının siyasi bir sorumlusu olmak zorunda olduğunu belirten Tozan, “Bombalı araç oraya uzaydan gelmemiştir. Teröristler bir yerlerde örgütlenmişler, patlayıcıları bir yerlerde imal etmişler, aralarında haberleşmişler, planlar yapmışlar, inceleme ve araştırma yapmışlar ve kahraman askerlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir. Hükümetin görevi, tüm bu olaylar olurken fark etmek, tedbir almak, engellemek ve Mehmetçiğimizi ve sivil vatandaşlarımızı korumaktır. Eğer bunların hiç biri olmuyor ve bombalar patlıyorsa en hafif deyimiyle ortada bir “görev ihmali "vardır. Güvenlik zafiyeti vardır. Hatta bu güvenlik zafiyeti 15 Temmuzda en üst seviyeye çıkmış, Yapılan Alçak darbe girişimini Sn. Cumhurbaşkanı ''Eniştesinden öğrenmiştir’ ‘Sorumluları istifaya davet ediyorum.” Diye konuştu.

Sönmez: "Teröre Karşı Topyekün Mücadele Edeceğiz"

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, teröre Karşı topyekün mücadele edeceklerini dile getirerek şunları söyledi: "Ülkemiz ve Milletimiz ABD merkezli bir saldırıyla karşı karşıyadır. Varlığımıza kastedilmiştir. Birliğimizi zedeleyecek her türlü söylem ve tartışmadan uzak durmalıyız. ABD’nin bölgedeki planları bozulmuştur. Rusya ile uçak krizinin çözülerek, işbirliğine gidilmesi. 15 Temmuz ABD destekli FETÖ darbe girişiminin önlenmesi ve devletin her kademesinden bunların temizlenme çalışmasının kararlı olarak sürmesi. Suriye’nin kuzeyinde oluşturmak istedikleri ABD-İsrail sözüm ona Kürt koridorunun TSK aracılığıyla bozulması. Türkiye’nin komşularıyla işbirliğine yönelmesi, Şanghay ülkeleriyle görüşmesi, saldırıların asıl sebepleridir. Bu saldırıların terör veya başka biçimde süreceği görülmektedir. Buna karşı en iyi cevap, millet olarak ayrımsız kenetlenerek çelik gibi durmak. Şehitlerimizin acısını yüreğimize gömüyoruz. Korku ve karamsarlığa kapılmadan teröre karşı topyekûn mücadele etmemiz gerekiyor."

Rektörlük: “İnsanlıktan çıkmış bu cinayet şebekelerini şiddetle kınıyoruz”
Düzce Üniversitesi Rektörlüğünün mesajında, “Düzce Üniversitesi olarak, insanlıktan çıkmış bu cinayet şebekelerini ve arkalarında saklanan şer odaklarını şiddetle kınıyor ve lanetliyor; Ülkemizi terör saldırılarıyla yıldırarak hain emellerini gerçekleştireceklerini zannedenlerin büyük bir yanılgı içinde olduğunu ve asla hedeflerine ulaşamayacaklarını yüksek sesle bir kez daha vurguluyoruz.” İfadelerine yer verildi.

ADD Düzce Şubesi: "Teröre karşı ortak hareket etmelidirler"

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz, hain saldırıyı kınadıklarını bildirerek teröre karşı ortak hareket etme çağrısında bulundu. Yılmaz açıklamasında, "Hedefte Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır, Türk Milleti vardır, birlik beraberliğimiz vardır. Toplum olarak birlik halinde hareket etmek birbirimize güvenmek teröre karşı durmak zorundayız, doğrusu budur. Toplum olarak birbirimize olan güveni yitirmemeliyiz. Şunu belirtmek isteriz ki Türk Milleti olarak kendimize haklılığımıza güvenimiz tamdır. Bu tür hain saldırılar devletimizin bütünlüğünü milletimizin birlikte yaşama isteğini ortadan kaldıramayacaktır. Millet olarak birlik içinde hareket etmeli, devlet yöneticileri ve demokratik toplum örgütleri kendilerinden beklenen sorumluluk ve duyarlılık içinde hareket etmelidirler. Cumhuriyetten, barıştan, birlik ve beraberlikten yana aolan bütün güçler teröre karşı ortak hareket etmelidirler."  ifadelerini kullandı.