Aile hekimlerine yönelik “akılcı” ilaç kullanımı hakkındaki bilgilendirme toplantısına katılan Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Lütfi Çırakoğlu, ÖNCÜ Ana Haber’e konuk oldu. Toplantıyı değerlendiren Çırakoğlu, bilinçsiz ilaç kullanımının yaygın olduğu ülkemizde önemli bir toplantıya aile hekimlerinin katılımının az olmasını eleştirdi.

 

 

Toplantıya katılımın çalışma ve nöbet saatlerini protesto için Ankara’da yapılan eylem nedeniyle az olduğuna dikkat çeken Çırakoğlu, “senin eylemde sendikada ne işin var? sen önce hastana nasıl hizmet edeceksin onun bilgisini al” şeklinde eleştirdi. Çırakoğlu, Aile hekimlerinin nöbet uygulamasına karşı çıkmalarını da şu şekilde yorumladı:

 

“Ayda bir kez nöbet tutulmasını bakanlar kurulu karar aldı. Aile hekimlerine “nöbet tutun” dedi. Buna isyan ettiler. Neymiş “ biz acili bilmeyiz.” Nezle grip gibi hastalara da mı bakamıyorsunuz? Sen devletin hekimisin. Devlet sana ihtiyaç duyuyor. Ya insaf bir kez! Her zaman da değil. O da hasta yeşil alana geldiğinde bakacaksın. Bakanlığın hükümetin yanlışlarına yanlış diyebilirsin bunu anlarım. Ama buradan ekmek yiyeceksin. “Hizmet et” denilecek. Sen “ben hizmet etmem” diyeceksin. Ancak parayı alıp, 8-5 çalışacaksın. Sen hekimsin gece ihtiyaç olur çalışırsın. Çok iyi çalışan aile hekimlerini tenzih ediyorum ama ne yapması gerekeni bile bilmeyenler var. Ne yazık ki bunlar ideolojik şeyler. Bunun hak aramayla alakası yok.”

 

Haber;S.KAŞKIR