Vali Ali Fidan, bugün katıldığı bir program sonrası Taksici Nurettin Yılmaz'ın gasp edilip öldürülmesi ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fidan, Katil zanlısının kısa süre içinde suç aleti ile yakalanmasının “üzücü olayda tek teselli” verici nokta olduğuna dikkat çekti.

Fidan,“ İlimizde hepimizi üzen acı bir olay yaşadık. Bir taksici arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu menfur cinayeti kınıyorum. Ölen taksici arkadaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sevindirici olan aynı olayın gecesinde failin yakalanmış olması. Suç aleti ele geçirildi. Bu açıdan hem Emniyet hem de Jandarmada görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Fail şuanda adliyeye teslim edildi. Bu tür olayların bir daha ilimizde ve ilçelerimizde olmamasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Fidan, katil zanlısı Bayram Ç.'nin hukuk karşısında gereken cezayı alacağına ilişkin inancının tam olduğunu da sözlerine ekledi. Taksici cinayetinin ardından taksi şoförlerinin can güvenliği konusu da gündeme gelirken Vali Ali Fidan, konuya ilişkin şunları söyledi:

“inşallah yaşanan bu olay son olur. Taksici cinayetleri ülkenin gündeminde. Özellikle büyük şehirlerde zaman zaman bu olaylar yaşandı. Taksicilerin can güvenliği de gündeme geldi. Elbette bu olay sonrasında alınacak tedbirler tekrar görüşülecektir. Ülke geneli için taksici esnafı ve odalarla görüşerek bazı kararlar alınabilir. Ancak ben olayın hemen akabinde failin yakalanmasını önemsiyorum. Bundan sonrası için caydırıcı olacaktır. Bu bizim için teselli oldu. Hak ettiği cezayı da bulacaktır diye ümit ediyorum.”

Haber;S.KAŞKIR