ADD Şube Başkanı Nevin Teke yaptığı basın açıklamasında, Uğur Mumcu ve Muammer Aksu’yu anarak başladığı konuşmada sosyal devletin yok edilmek istendiğini belirtti.
Teke, “24 Ocak 1993’te araştırmacı- gazeteci Uğur Mumcu uğradığı suikast sonucu öldürüldü. 31 Ocak 1990 tarihinde de Prof. Dr. Muammer Aksoy öldürülmüştü. Daha sonra onların ve karanlık güçlerin katlettiği aydınlarımızın anısına 24-31 Ocak günleri arasında kalan hafta Adalet ve Demokrasi Haftası olarak kabul edildi. Ülkemizi daha iyiye, daha doğruya, daha güzele götürmek isteyen, ezenin karşısında ezilenin yanında yer alan aydınlarımızın canına kastetmekteki amaç nedir. Bu engelden kurtulmak ve askeri darbeye gerekçe hazırlamak için faili meçhul cinayetler işlendi. Özelleştirme adı altında tüm kamu kuruluşları yerli ve yabancı egemenlere yok pahasına yağmalandı. Sendikalar grev yapamaz hale getirildi. Ülkemiz yabancı sermayeli büyük alışveriş merkezlerinin istilasına uğradı.” Dedi.
Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün dolayısıyla Cumhuriyetin parçalanmak istendiğini iddia eden Teke, halktan istediklerinin emperyalizme hak ettiği dersin verilmesi olduğunu söyledi.
Teke, “PKK terörü hükümetin görüşmelerine rağmen devam ediyor. BOP projesi içeriğinde Suriye, Türkiye, Irak ve İran’dan koparılacak toprak parçaları üzerinde Büyük Kürdistan kurma hedefi yer alıyor. Türkiye’de bu nedenle füze rampaları kuruluyor. Patroitlar yabancı asker eşliğinde getiriliyor, Başbakan Türkiye’yi NATO toprağı olarak ilan ediyor, TBMM alınan bu kararla devre dışı bırakılıyor. Kısacası ulusumuzu bölücü, gerici, emperyalist yöntemlerle sindirmek birlik ve bütünlüğümüzü, bağımsızlığımızı dolayısıyla cumhuriyetimizi parçalamak istiyorlar. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak yurtsever halkımızdan isteğimiz, varlığımıza kast edenler karşısında dün nasıl kurtuluş savaşını kazandıysak, bugünde özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen Atatürk’ün ilkeleri ve devrimleri etrafında birleşerek, emperyalizme hak ettiği dersi vermeliyiz.” Şeklinde konuştu.

Haber: H. İŞCAN