Müteahhit engeline takılan ve bir türlü tamamlanamayan Çavuşlar Mahallesindeki toplu konutlarla ilgili konuşan Arslan, bekleme sürecinin tamamlandığını ve konutların başka müteahhide yada TOKİ’nin kendi müteahhitlerinden birine verileceğini belirtti.
Arslan, “O günkü şartlarında bekleme süreci vardı.  Bu süreç tamamlandı. Bildiğim kadarıyla bu sefer ihale değil, TOKİ’nin kendi müteahhitlerine devretme usulü ile bir verilecek bir iş olduğunu biliyorum. Tabi ihale usulü ile de yapılabilir. Bekleme süreci bitti artık başka bir müteahhide verilmek üzere.”dedi.
 Arslan, tamamlanmasına çok az bir süre kalan ancak hak sahipleri ile ilgili belirsizlik yaşanan Çamköy Konutları ile ilgili de şöyle konuştu:
Hak Yeme Durumu Söz Konusu Değil
“Kanunlarla sabit bir şey. Valimizin konuyla ilgili çalışmaları devam ediyor. Kiminle başladıysa hangi prosedürle yapıldıysa onunla devam edecek. Orada “bir hak yeme, dün öyleydi bugün böyle” gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum. Valiliğimizin bu konuda çalışmaları devam ediyor.”
20-25 Günü Daha Var
İlçelere yapılacak entegre hastanelerle ilgili bilgiler veren Arslan, itiraz süreçlerinin yeni tamamlandığını 20-25 günlük bir bekleme süreci daha olduğunu söyledi.
Arslan, “Bu tip ihalelerde askı süreci ve itiraz süreci 40-45 günü alıyor. Daha sonra alan müteahhide yer teslimi yapılıyor. Eğer, müteahhit tarafından her hangi bir itiraz yoksa normal şartlar altında ihale olduktan sonra yer teslimi yapılabiliyor. Daha bir ay oldu benim bildiğim kadarıyla 20-25 günü daha var.”diye konuştu.
Arslan, Mahallelerde kurulan iftar çadırlarında dağıtılan yemek esnasında çıkan izdihamlarla ilgili de konuştu.
Zamanla insanlarımız alışacak
Arslan, “Şimdiye kadar belediyelerin usulü belli meydanlara iftar çadırı kurarak insanlarımıza iftar vermekti. Bu sefer yöntem değiştirdik ve mahallelerin içine kuralım, biz insanımız ayağına gidelim dedik. Tabi bu usul daha yeni. İnsanımı alışacak. Bazı acemilikler olabilir bu da normal karşılanmalı. Zaman geçtikçe İnsanlarımız da bu işi organize edenlerde profesyonelleşecek. Bunlar ufak tefek şeyler, çok da büyütmeye gerek yok.”dedi.
Haber; S. KAŞKIR