Düzce Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu yapıldı. DESOB toplantı salonunda gerçekleşen genel kurula büyük bir ilgi vardı. Mevcut Başkan Hanife Gür ve Hakan Akpoyraz'ın ayrı ayrı listelerle girdikleri seçimler öncesinde gündem gereği DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı başkanlığında divan oluştu. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel Oda ve Dernek başkanları AK Parti il teşkilat yöneticileri, CHP yöneticileri ve Türkiye Partisi İl Başkanı ile yöneticileri, davetliler v e üyelerin kaltıldığı genel kurulda, mevcut yönetim kurulu faliyet raporları, blançolar ve denetleme kurulu raporları oybirliği ile kabul edildi. Konrede söz alan üyeler odanın bir kan değişiliğine ihtiyacı olduğunu ayrıca pazaryerlerinin sorunlarının mutlaka çözülmesi gerektiğini, Düzcedeki pazaryerlerinde sıkıntılar bulunduğunu özellikle dış pazarlarda çok büyük sorunlar yaşadıklarını söyleyerek bazı komşu illerde artık kendilerine yer bile verilmediğinden yakındılar.
Bir üye ise Elazığ'da yaşanan depremler sonrasında büyük sıkıntılar olduğunu esnaf odalarının depremzedelere yardım kamppanyası başlatmalarını istedi. Her iki başkan adayıda yardım için söz verdiler. Mevcut Başkan ve Başkan adayı Hanife Gür genel kurula hitaben yaptığı konuşmada esnaflarımızın pek çok sorununu çözdük. Kalanları çözmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu seçimde kazanan pazarcı esnafımız olsun dileğinde bulundu.
Hakan Akpoyraz ise pazarcı esnaflarının büyük sıkıntılar çektiğini, diğer illerin aksine Düzce'de yeterli çalışmalar yapılmadığını söyleyerek göreve gelmeleri durumunda Valilik Belediye ve ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek tüm bu sorunları aşma sözü verdi.
DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı Başkan adayları ve genel kurul üyelerine hitaben yaptığı konuşmada bu yarışın kaybedeni olmaz. Kazananlar sorumluluk yüklenir, sizden seçim sonunda nasıl kazandık gördünüzmü kaybettiler gibi sözler söylememenizi istiyorum. Düzce esnafı
akıllıdır insan ayrımı yapmaz. Zor kullanır bir insanın parasını, elbisesini alabilirsiniz ancak oyunu alamazsınız çünkü oy işi gönül işidir dedi.
Konuşmaların ardından her iki listede isimleri bulunan yönetim kurulları delegelerin huzuruna davet edildiler ve tanıtıldılar.
Daha sonra yaıplan seçimde mevcut Başkan Hanife Gür'ün listesi 122 oy, Hakan Akpoyraz'ın ilseti ise 147 oy aldı. Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası'nın yeni Başkanı Hakan Akpoyraz oldu.