Ülkü Ocakları, İran Devlet Televizyonunda Güney Azerbaycanlı Türkler'e hakaret edilmesine sessiz kalmadı. Ülkü Ocakları bugün Düzce’de Avni Akyol Parkı önündeki meydanda basın açıklaması yaptı. Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı, “Haray haray ben Türküm” ve “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazılı pankart ve dövizlerin önünde Ülkü Ocakları Basın Sözcüsü Cem Ulcay ile tepkilerini dile getirdi.

Gülaçtı, 'Kırk milyon civarında Türk'ün bulunduğu İran'da soydaşlarımızın varlığı tehdit altındadır.' Diyerek tepkilerinin gerekçesini ifade etti. “Tüm bunlarla birlikte 6 Kasım 2015 tarihinde İran Radyo Televizyon Kurumuna bağlı "Kanal 2" isimli televizyon kanalında soydaşlarımıza ve medeniyetimize hakaret edilmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Söz konusu kanalda, çocuklar için yayınlanan programda Güney Azerbaycan Türkü bir çocuğun dişlerini tuvalet fırçasıyla temizlemesi ve bu sebepten etrafına kötü koku yayılmasıyla ilgili bir sahneye yer verilerek, İran Türkleri açıkça aşağılanmıştır. Türk Milleti'nin "pasaklı, kirli ve bulundukları alanda bütün kötü kokuların kaynağı" gibi gösterilmeye çalışılması büyük bir infial oluşturmuş ve soydaşlarımız çeşitli protestolar ile olaya karşı tepkilerini dile getirmişlerdir. Tepkilerin genişlenmesi üzerine Azerbaycan eyaletlerinin valileri ve resmi makamları İran devlet televizyonuna itirazlarını bildirerek sorumluları özür dilemeye davet etmişlerdir. Ancak soydaşlarımız yapılan özür açıklamalarını yeterli bulmayarak, İran'ın baskıcı politikalarının son bulması için adeta nümayişe geçmişlerdir.”

İran’ın soydaşlara karşı acımasız tavır içerisinde olduğunu belirten Gülaçtı, Ülkü Ocakları olarak, yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Güney Azerbaycan Türklerinin yanlarında olduklarını belirtti. Basın açıklaması Ülkücü Yemini ile sona erdi.

Haber:Y.SEVER