Çelebi açıklamasında, “Cumhuriyetin ilanından bu yana var etmek ve kurumsallaştırmak için çaba gösterdiğimiz demokrasi; gerek bireylerin gerekse toplumların bir şekilde başarmak zorunda olduğu “birlikte yaşama” hedefinin gerçekleştirilmesini sağlayan bir seçenektir. Ülkemizin ve insanımızın bu gerçekler ışığında demokrasiyi bütün kural ve kurumlarıyla hayata geçirme çabalarının hızı ve sayısı arttıkça, bu çabaları engellemeye dönük gayri insani eylemlerin sayısı da aynı oranda arttırılmaktadır. Milletimizi yasa, anaların gözlerini yaşa boğan 24 vatan evladımızın şahadeti de, bu gayri insani çabaların tertip merkezlerinin ortaklığının eseridir. Bu ve benzeri menfur olayları tertipleyen kirli eller, demokratikleşmede mesafe kat etmemize ve kardeşçe yaşamamıza engel olamayacaklardır.” dedi.

Çelebi sözlerine şöyle devam etti: “Ötekileştirme politikalarına karşı olduklarını iddia ederken “Anayasal ötekilik” anlamına gelen “özerklik” taleplerini dillendirenler, beyanlarının ve bildirilerinin toplum tarafından masum kabul edilmediğini ve “ötekileştirme politikası heveslilerini” cesaretlendireceğini görmelidir.

Bu ülkede demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve sorunların çözüm yerinin TBMM olduğuna inanan feraset sahibi bütün insanlar; “ötekileştirme politikaları” ve “özerklik beyanları” arasında kardeşlik zeminini yok etmek noktasında bir işbirliği olduğunun farkındadır ve kardeşlik zeminini yok etmek isteyenlere fırsat vermemek kararlılığındadır.

Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, amacı, sonucu ve geçekleştireni kim olursa olsun, her türlü terör eylemini şiddetle lanetliyor, şehit olan vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere, silah arkadaşlarına ve milletimize baş sağlığı diliyor, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyoruz”.

Haber; S. KAŞKIR