Eğitim ve Bilim İşgörenler sendikası Düzce İl Temsilcisi Zeki Bayram yaptığı açıklamada toplu görüşme sürecine dahil olma taleplerini tek ses olarak dillendirmek için 15 Ağustos'ta Ankara'da olacaklarını bildirdi.

Bayram, ülkenin içinden geçtiği ve etkisini artırarak sürdüren ekonomik krizin faturasının kamu işgörenlerenlerine kesildiğini ifade ederek evrensel bir hak olan "grev ve toplu sözleşme" haklarının hükümet tarafından masaya yatırılması gerektiğinin altını çizdi.

Grevsiz toplu sözleşme hakkının en doğal hakları olduğunu söyleyen Bayram" 25 Kasım 2009 da ortada toplu sözleşme hakkı içeren anayasa hükmü dahi yokken grev kararı alan konfederasyonlar bugün bu haklarını kullanamamaktadır." şeklinde konuştu.Bayram sözlerine şu şekilde devam etti:

“Grevli toplu sözleşme haklarını savunmak ve güç birliği yapmak için 15 Ağustos'da Ankara'da toplanacağız. Grevli toplu sözleşme sendikası için güç birliği yapmak noktasında gerek konfederasyonumuz gerek Birleşik KAMU-İŞ, gerekse EĞİTİM-İŞ olarak kararlı bir duruş sergilemek ve taleplerimizi tek ses olarak dillendirmek, sorumluluğumuz gereğidir.

Bu amaçla konfederasyonumuz Birleşik Kamu-iş ve bağlı sendikalarımız ile birlikte 15 Ağustos tarihinde Ankara'da toplanarak grevli toplu sözleşmeli hakkımızdan vazgeçmeyeceğimizi haykıracağız."

Haber; S. KAŞKIR