Düzce'de FETÖ/PDY Terör Örgütü ile bağlantısı olan ve örgüte maddi destek sağlayan şirketler kapatılırken, son günlerde iflas haberleri gelen bazı firmaların bu kapanan şirketler yüzünden ekonomik dar boğaza girdiği öne sürüldü. OHAL kapsamında alınan tedbirler çerçevesinde kapısına mühür vurulan şirketlerin malzeme ya da lojistik hizmet alımı yaptığı firmaların alamadıkları ödemeler yüzünden sıkıntı yaşadığı gündeme gelirken, iflas ettiğini duyuran bir lojistik firmasının çalışanları yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Bir grup TIR şoförü, iflasını açıklayan çalıştıkları firmadan alacakları olduğunu belirterek, hakkında bir takım iddialarda bulundu. Konuya ilişkin vali yardımcısı ile de görüştüklerini belirten TIT şoförü Zekican Kocabaş, çalıştıkları firmadan aldıkları senetlerin karşılıksız çıktığını öne sürerek, şöyle konuştu: “Çalıştığımız firma, ortalama 400-500 aracı ve bir o kadar da elemanı olan bir firma. Bu firmanın kapatıldığı söylendi. Ama bu firma öğrendiğimiz kadarıyla kendilerine ait olan başka firmalara borçlandırılarak iflas veriliyor. Bizim elimize çalıştığımızı belgeleyen haklarımızı tam ve net olarak vermediler. Kıdem tazminatlarımızı, maaşlarımızı hepsini kesintili olarak verdiler. Bunları verirken de senet verdiler. Bu senetler imza yetkisi olmayan biri tarafından imzalandı.”

Çocuğumun özürlü parasını alamadım”

Özürlü bir çocuğu olduğunu söyleyen ve haklarını alamadığını iddia eden başka bir çalışan Kamil Demir ise şunları söyledi: “Bolu’dan profesör raporları firmaya gönderdi. Müdürümüz muhasebeye vermemi ve işleme sokmalarını söyledi. Muhasebeci ise “Ben senden bu belgeyi alırım ama ben bunu sana ödemem, vergi dairesine de ödemem buranın kasasında kalır” dedi. Çocuğumun özürlü parasını alamadım.” diye konuştu.

Avukattan açıklama

Mağdur olduğunu iddia eden işçilerin Avukat Kâtibi Eda Abak da açıklama yaparak, “Bu firmanın iflasının söz konusu olmadığı ortada. Belgeleniyor ve belgeleyeceğiz. Elimizde belgeler de var zaten ispatlayacağız.” dedi.

Haklarımızın verilmesini istiyoruz”

Son olarak yetkililere seslenen Zekican Kocabaş; “Bizim gibi olan şoförlerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Biz ağır vasıta şoförleri olarak, ülkenin ekonomisini geleceğini taşıyorsak, haklarımızın savunulmasını istiyoruz. Bize hukuksal olarak haklarımızın verilmesini istiyoruz. “Ağır iş raporu getirin” deniliyor ve asgari ücret üzerinden sigorta primimiz ödeniyor ve asgari ücret veriliyor. Haklarımızın verilmesini istiyoruz. Başka bir isteğimiz yok devlet büyüklerimizden.” diye konuştu.