23 Nisan protokolü Manşet’te

 

Erol Tayhan Manşet Programında 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla Adnan Yılmaz'ın makamına oturan Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi Ebrar Çakıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın makamına oturan Yeni Mahalle Ortaokulu öğrencisi İrem Merve Yaşar ve Cumhuriyet Başsavıcı Ramazan Solmaz'ın makamına oturan Yüzüncü Yıl Ortaokulu öğrencisi Şule Gökçe'yi ağırladı.

Programda Öğrenciler 1 günlük de olsa böyle bir duyguyu yaşamaktan gurur duyduklarını dile getirirken İleriye dönük hayallerini paylaştılar. Düzce'nin çevre illere oranla geri kalmış bir il olduğunu vurgulayan öğrenciler, depremden sonra hızla gelişerek bu açığı kapatmaya başladığını belirtti.

Düzce'nin yeni gelişmelere açık olması gerektiğini ifade eden öğrenciler, sorunların çözümünde öncelikle halkın isteklerini esas alacaklarını söylediler.



Düzce'de eğitimde geri kalmanın sebebini ise öğrenciler, kendilerine mal ettiler. Düzce'de öğrencilerin derslerine çok fazla yoğunluk vermediğini savunan öğrenciler, öğrencileri sıkmadan verilecek ek derslerle eğitimde istenilen başarının yakalanabileceğini savundu.

Tanıtımlar yeterli değil

 

Programın ikinci bölümünde ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak geride bıraktığımız turizm haftası ve çalışmalarını değerlendirdi.

Yerel Halkın turizm konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Budak, yapılan tanıtımların yeterli olmadığını savundu.

“Düzce'yi her yönüyle tanıtmak zorundayız”diyen Budak, “Turizm iş, aş, barış, sevgi ve kardeşliktir. Biz Düzce'de bu birlikteliği yakaladık. Valimizde Düzce'nin Türkiye'nin gerdanlığı olduğunu söylüyor. Düzce'de herkes ve her şey var. Yüksek kültürün buluşma noktası.”ifadelerini kullandı.

Bu yıl 17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde 1. Bisiklet festivali düzenleyeceklerini belirten Budak, “ Şuanda 200 kişi müracaat etti. Biz bunu bu sene olgunlaştıracağız. Gelecek yıl Uluslararası hale getireceğiz.” diye konuştu.

 İstanbul Arkeoloji Müzesinde sergilenen Helenistik döneme ait tanrıça Tike heykelinin bir kopyasını Düzce'ye getireceklerini dile getiren Budak, bu tür değerlerin Düzce'nin amblemi olacak nitelikte olduğunu vurguladı.

Haber: S. KAŞKIR