Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Düzce'de de meydanları boş bırakmayan vatandaşlar demokrasi nöbeti tutuyor. Anıtpark Meydanı’nda akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayrakları ile düzenlenen programa katılan vatandaşlar Programları takip edip şehitler için dua ediyor. Dev ekranlardan gelişmeleri takip eden vatandaşlara çeşitli ikramlar yapılıyor. Meydanları gecenin geç saatlerinden sabah saatlerine kadar terk etmeyen vatandaşların demokrasi nöbeti ise ilginç görüntülere sahne oluyor.

Halka hitap ettiler

Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılan Vali Fidan, vatandaşların 15 Temmuz akşamından itibaren gösterdiği cesaretin hissiyatın, terör örgütlerine şamar gibi indiğini söyledi.

Demokrasi nöbetinin 7. gününde Anıtpark'ta vatandaşlara hitap eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “demokrasi nöbetine devam ediyoruz, etmeye devam edeceğiz diyerek, bizlerde sizler gibi kararlıyız, yeminliyiz, bizde sizlerle meydanlarda olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Belediyede kurmayları ile önemli bir toplantı yaptıklarını dile getiren Başkan Keleş, yeniden bir darbe girişimi olması durumunda Düzce Belediyesi'nin nasıl hareket edeceğini masaya yatırdıklarını söyledi.

Demokrasi nöbetinin 7. gününde AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve İsmet Uçma Anıtpark'ta halka hitap etti.