Düzce Valiliği  İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda 2020 yılının ikinci “Halk Toplantısı” gerçekleştirildi. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Düzce Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Çetinkaya ve diğer kurum amirleri katıldı.



Dertleri ve sıkıntıları olan vatandaşların tek tek dinlendiği toplantı için çok sayıda Düzceli başvuru yaptığı bilgisi verildi. İş ve yardım talebinde bulunan vatandaşlar için ayrı bir masa oluşturuldu. İşe ve yardıma ihtiyacı olan Düzceliler yetkililere bilgilerini verdi.  
Toplantıya gelen Düzceli vatandaşlar dertlerini ve sıkıntılarını Öncü Haber mikrofonuna anlattı.

 

“Son çare olarak Vali Beye geldim”
Gölyaka’da yaşadığını belirten Kadir Uzun evinin bulunduğu bölgeye köprü yapılmasını isteyerek şunları söyledi: “Gölyaka Hacı Yakup Köyü’nde oturuyorum. Evimin yanından geçen kurtsuyu deresinde bir köprü talebimiz var . 10 yıldan beri sürekli gidip geliyoruz. Kaymakamlık olsun köylere hizmet götürme birliği olsun yıllardır gidiyoruz. Muhtarımızla DSİ Müdürü bir proje çıkarttılar, 10 yıldır bekliyoruz. Proje onaylanmış bütçede sıkıntı yaşandığından onaylanmıyor. Geçen yılda yaşadığımız sel felaketinde evimin altı 1,5 metre oyuldu evimin etrafımdan geçen sular nedeni ile evim ortada kaldı. Köprü talebi istiyoruz. Sayın vekilimiz Ayşe Keşir’e ilettim. Ayşe Hanımın bağlantısı sonucunda DSİ yetkilisi Deniz bey beni aradı. “Buraya köprü yapılamıyor” dedi. Büz koyuldu fakat yetersiz kalıyor. Yağışlarda gelen çöplerden dolayı büz kapanıyor. CİMER’e kadar ben yazdım son olarak vali beye geldim.”
 


“Belediye başkanı arıyor ama yetkililer telefonu açmıyorlar”
Önceki toplantıya da geldiğini belirten Adnan Zengin, doğalgaz şirketi ile adres konusunda yaşadığı sıkıntıyı dile getirmek istediğini söyleyerek şunları ifade etti: “Geçen hak günü toplantısına da geldim. Adres sıkıntım vardı belediyeden onu düzelttiler ama şimdide doğalgaz sıkıntım var yine geldim. Şuan doğalgazda adresim değişik. Belediye başkanım arıyor yetkilileri telefonu açmıyorlar. İstanbul’u arıyor yine kimse açmıyor. Başkan bana dönerler diyor. Kimse geri dönmüyor. Herhalde dönüş yapsalar başkanımız bilgi verirdi. Doğal gazda bir sıkıntı var. Memur diyor ki siz Beyköy’e bağlı değilsiniz diyor. Ben 65 senedir Beyköy’de oturuyorum, doğdum doğalı buralıyım. Bütün devlet dairelerinde adresim aynı fakat doğalgaz şirketinde farklı. Doğalgaz müdürünü, belediye başkanı arıyor açmıyor. 3 aydır uğraşıyorum doğalgaz alamadım. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Toplantıda doğal gaz yetkilisi yoktu Vali Bey notunu aldı yetkililerle görüşüp sıkıntımı giderecekler. Olmazsa ben yine de buraya geleceğim.”
 
 

 
“Diğer illerde sınır yok Düzce’de var”
Düzce Belediyesi’nin 65 yaş ve üzeri vatandaşların otobüslere ücretsiz binme hakkını iki ile sınırlandırmasından dolayı sıkıntıları yaşadığını belirten Ali Durmuş şunları dile getirdi: “Karaca mahallesinde oturuyorum. 65 yaş yaşlılık maşıyla çalışıyorum. 635 TL maaş alıyorum. Belediye otobüslerine günde 2 sefer binme hakkı veriyor. Ben şahsen yaşlılık maaşıyla geçinen biri olarak 3 veya 4 kere gidip gelmem gereken yer oluyor. Param olmadığı için nasıl gidebilirim. Doğalgaz faturasını mı ödeyeceğim, su faturasını mı ödeyeceğim ?.  Diğer illerde sınır yok Düzce’de var. Belediye cami tuvaletleri bedavaydı şimdi paralı yaptılar. Çifte standart olmaz insanları sömürüyorlar. Benim hastam oldu hastaneye kaç kez gidip gelmem gerekiyor. Bizim istediğimiz bize aylık 60 kere binme hakkının verilmesi. Ben o hakkı bir ay boyunca kullanırım.  Bize en az 60 kez binme hakkı verseler biz bunu ayarlarız. Biz mağduruz bir darbeden belediyeden yemeyelim. Bizim gibi olanların durumu ortada belediye yetkilileri bize karşı çözüm bulsunlar.”