Partilerin 7 Haziran seçimleri için seçmene sunacağı ve oy isterken dayanak göstereceği seçim vaatleri açıklanıyor. İlk olarak AK Parti’nin açıkladığı beyannamenin ardından CHP’de geçtiğimiz hafta sonu beyannamesini açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı beyannamede bulunan vaatlerin ekonomi ve sosyal politika ağırlıklı olması geniş yankı buldu. Peki Siyasi partilerin seçim beyannamelerinde sıraladığı vaatleri halk nasıl buluyor? Hangi vaatler dikkatlerini çekti? Bu soruların yanıtlarını aradık bugün Düzce sokaklarında…

CHP’nin asgari ücretliye, emekliye yönelik vaatleri sokakta yangı bulmuşa benziyor…Ancak Seçim bildirgelerinde sıralanan vaatlere Vatandaşın karamsar baktığı görüldü.Bir vatandaş, “Kimse dediklerini yapmıyor. Hiç bir şey yapmıyor. Adaletsizlikler var. Memur alıyor bin 800 küsur, askeri ücret bin TL bile olmadı. Onlar bugüne kadar hangi vaatlerini tutmuşlar.”derken bir diğerleri de “Vaatlere itibar göstermiyorum. Kendim emekliyim ama inanmıyorum. Seçim propagandası kimse inanmasın. Bana inandırıcı gelmiyor. Seçimden sonra unutulur. Türk milletini aptal sanmasınlar. Hep vaat ediyorlar ama yerine getiren yok. Göreceğiz bakalım. Yaparlarsa bizim içinde iyi olur.”dedi.

Yaptığımız sokak röportajlarında bu güne kadar verilen vaatler yerine getirilmediğinden, vatandaşların her söze şüphe ile yaklaştığı gözlemlendi.

Bir vatandaş da “ hepsi sahtekar. Masanın başına geçene kadar, vaatleri sıralıyor. Unutuluyor. Onlar kendi maaşlarını tanıyor hiçbir şey yaptıkları yok.” diye konuştu. Vaatlerin hayata geçmeyeceğini düşünen halk, “göreceğiz” diyerek açık kapı bırakmayı da ihmal etmiyor. 

haber;S.KAŞKIR