Şehir merkezinde ve sokak aralarında sıklıkla görmeye alışkın olduğumuz sokak köpekleri hastane bahçelerini de işgal etti. Hastane bahçesinden çok hayvan barınağını andıran Atatürk Devlet hastanesinin bahçesindeki köpek sürüleri, insan sağlığı açısından önemli olan hastanelerin ne kadar sağlıklı olduğu sorusunu akıllara getiriyor. Devlet hastanesi bahçesindeki sokak köpekleri, hastaneye gelen vatandaşları ve hastaların huzurunu kaçırıyor. ,



Hastalar, hava almak için çıktığı bahçede ve hastanenin bahçesindeki büfenin etrafında bulunan başıboş köpekler nedeniyle tedirgin halde. Hastane bahçesinde sürü halinde bulunan köpekler, özellikle kantinin bulunduğu alanda dolaşarak vatandaşları rahatsız ediyor. Etrafta koşuşan, vatandaşların peşine takılan ve onların yiyecek artıklarını yemeye çalışan köpeklerden vatandaşlar da şikayetçi.



Başıboş olarak hastane bahçesinde dolaşan köpeklerden duyduğu tedirginliği dile getiren bir hasta yakını; "Hastane bahçesinde başıboş dolaşan köpeklerin işi ne? Her tarafta bir köpeğe rastlıyoruz. Bunu orada görev yapan kişiler ya da yönetim görmüyor mu?"şeklinde sitemde bulundu.

Haber: S. KAŞKIR