Düzce’de 1 Kasım seçimleriyle ortaya çıkan istikrar tablosu yeni bir döneme girdi. Mecliste Düzce’nin sorunlarını dile getirerek çözüm arayacak Düzce milletvekillerine halk mesaj verdi…

Seçim öncesi Düzce’nin ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileriyle vaatlerde bulunan milletvekillerine halk, eğitimden sosyal yaşama, ekonomiden çevreye birçok alanda farklı taleplerde bulundu.

Bizde mikrofonumuzu Düzce’de yaşayanlara uzattık ve sorunlarını dinledik. Düzce’nin sıkıntısı bitmez diyerek eteğindeki taşları dökmeye başlayan vatandaşlar sorunları da bir bir sıralamayı ihmal etmedi.

Düzce’deki iş istihdamının sağlanamadığını belirtenler, iş sahalarının genişletilmesini ve taşeronluğa son verilmesini bekliyor.

Düzce’nin yıllardır dillere pelesenk olan sorunlarına değinenlerin ana gündem maddesi tabi ki yapımı süren otogar…

Çevresel ve şehirleşme sorunlara değinenler trafik yoğunluğu ve yollardaki eksikliklerin durumunu masaya yatırarak ne tür problemlerle karşılaştıklarını ifade ettiler.

Düzce’nin yatırımdan yana yeterli olarak faydalanamadığını söyleyenler yatırımlar bir yana diyerek önce iş, önce aş istiyorlar.

Düzce’nin en acı tespiti yapanlarsa tabi ki gençler oluyor. Eğitimde yeterli olmadığımız itirafında bulunan öğrenciler, icraatların eğitimin kalitesine yönelik yapılmasını bekliyor.

Sosyal anlamda da Düzce’nin yeterli donatı alanlarına sahip olmadığını kaydeden öğrenciler, siyasilerin çalışmalarında kendilerine yönelik çalışmasını talep ediyor.

Haber:Y.SEVER