Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Hamit Şerifoğlu OrtaokuluHz. Muhammed’in doğumu ve onu anlamayı amaçlayan bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe İl Jandarma Komutanı Albayı Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve İl Müftüsü Selami Emen katıldı.

Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran’ı Kerim tilavetiyle devam etti. İlahi, naat ve kendi yazdığı mektupları okuyan öğrenciler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

14-20 Nisan tarihleri arasında yapılan etkinlikler kapsamında öğrenciler okul bünyesinde hafta boyunca naat okuma, Hz. Muhammed’e mektup yazma, ilahi okuma gibi çeşitli dallardaki yarışmalarla Hz. Muhammed’i andı. Öğrenciler ayrıca okulun bir bölümüne hadis-i şeriflerin yazılı olduğu bir alan hazırlayarak Hz. Muhammed’i anlamayı ve hatırlatmayı amaçladı.

1989 yılından itibaren her yıl farklı bir gündemin belirlenerek Hz. Muhammed’i anlamak ve doğumunu kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Hamit Şerifoğlu Ortaokulu’nda düzenlenen programa katılan İl Müftüsü Selami Emen öğrencilere, bu yılın gündem konusu olan “Hz. Muhammed ve Güven Toplumu”konusuna ilişkin hitapta bulundu.

İlahi ve naatların okunmasıyla devam eden program, okul bünyesinde hazırlanan yarışmada çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.