Ramazan Bayramı'ndan önce yaşadıkları sorun nedeniyle gündeme gelen Yeni Kent 13. Bölge 124 ve 125. Ada sakinlerinin sorunları hala devam ediyor. Yapılan izolasyon çalışmalarının ardından kendi kaderine terk edilen binalar nedeniyle vatandaşlar zor günler geçiriyor. Sorun nedeniyle her gün yetkililerin bina önlerine gelerek bozuk alanları yapacaklarını söylediklerini iddia eden ada sakinleri ise hala bina önlerinde bir çalışma başlatılmamasından şikayet ediyor.

"Biz bıktık ama yetkililer bıkmadı."

Ada sakinleri “Bu sorunlar yüzünden aylardır sıkıntı çekiyoruz. Çalışmaların yapılacağını söyleyen ekipler ise hala bir çalışma başlatmadı. Gün geçtikçe yaşadığımız sorunlar artarak devam ediyor. Buna artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Biz bıktık ama yetkililer bıkmadı.” şeklinde konuşuyor.

"Mahrumiyet bölgesi haline geldik."

Bazı vatandaşlar ise evlerindeki elektronik cihazların yaşanılan sorunlar nedeniyle kullanılamayacak hale geldiğini belirterek “Her gün elektrik kesintileri nedeniyle buzdolabılarımız ve diğer elektrikli aletlerimiz kullanılamaz hale geldi. Bizim çocuklarımızda var ve çocuklarımızı artık can güvenliği nedeniyle dışarıya çıkaramıyoruz. Burada çalışmaların başlatılması için birilerinin hayatını kaybetmesi mi gerekiyor? Mahrumiyet bölgesi haline geldik. Bu binalarda bu koşullar altında yaşamak çok zor.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Adalardaki sorunlar bunlarla bitmiyor. Kapatılmayan izolasyon çalışması nedeniyle binaların bodrum katları çamur deryası haline bürünürken kanalizasyon suları da bir alana birikerek koku saçıyor. Bodrum katındaki daireler ise oturulamayacak bir durumda bulunuyor.