Uygulamaya gelince...
Bolu Dağı Tüneli'nin 2007 yılında açılmasıyla D-100 karayolu Kaynaşlı mevkiinde faaliyet gösteren esnafların işleri bıçak gibi kesilmiş, bir çok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalırken ayakta durmaya çalışanlar da çoğu çalışanını işten çıkartma zorunda kalmıştı. Kaynaşlı ekonomisini vuran bu duruma çare olarak bölgenin turizm alanında değerlendirilmesi çözümü ortaya atılırken yapılan toplantılarda alınan kararlar ise uzun süredir uygulanmayı bekliyor. Vali Vasip Şahin döneminde yapılan toplantılarda D-100 kenarındaki tesislerin ayağa kalkması için önce yolun daha fazla kullanılır hale gelmesinin sağlanması gerektiği vurgulanırken ancak konu icraata gelince çalışmalar oldukça yavaş ilerliyor. 2012 yılında yapılacağı açıklanan Bolu Dağı’nın ışıklandırma ve asfalt işi 2013 yılına sarkarken Abant Kavşağı ile Kaynaşlı arasında bulunan 14 kilometrelik alanın yeniden düzenlenmesini kapsayan çalışmaların ne zaman başlayacağı konusunda ise henüz netlik yok.
Karayolları harekete geçmeli
Bunun yanı sıra Kaynaşlı istikametindeki atıl durumda ve barakayı andıran yapıların yaratttığı çirkin görüntünün de artık kaldırılması bekleniyor. Yol güzergahında ilçeye yakışmayan bir görüntü çizen söz konusu yapıların kaldırılarak yerine modern tesisler yapılması gündemdeyken konu hakkında açıklamalarda bulunan Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, bölgenin tamamının karayolları sınırlarında olduğunu ve bu görüntüden kurtulmak için karayollarının harekete geçmesi gerektiğini savunmuştu. Korkmaz, yürütülen çalışmalara ilişkin ise "D-100 kenarındaki baraka yapıların tamamının tespiti yapıldı, çalışmalar devam ediyor. Tamamına yakını karayollarının sorumluluk alanında kalıyor dolayısı ile karayollarının işgalden kendi sorumluluk alanını kurtarması için çalışma yapması gerekiyor. Çalışmalar başladı, yazışmalar ve tespitler yapıldı, kış şartlarından dolayı beklemede bu yıl o kötü görüntüler kalkacak" demişti.
Geç bile kalındı...
Öte yandan ekonomik anlamda darboğazda olması ve yol kenarındaki çarpık yapılaşma nedeniyle adeta kasabayı andıran Kaynaşlı'nın D-100 karayolu ile bir bütün olarak ele alınıp estetik bir görünüme kavuşturulması isteniyor. Yol ve ışıklandırma başta olmak üzere bölgenin turizm anlamında değerlenmesi için çalışmalara hız verilmesini dört gözle bekleyen Bolu Dağı esnafı da rahat bir nefes almak istiyor. Yıllardır beklemede olan Bolu Dağı'nın tekrar cazip hale gelmesi için alınan kararların uygulamaya konmasında geç bile kalındı...

Haber:C.ÜSTÜNER