Düzce’de düzenlenecek başkanlık seçimine adaylığını bildiren Hasan Çeken ilk hedeflerinin, 28 Orman Bölge Müdürlüğünün ve İşletme Müdürlükleri gezilerek Orman Muhafaza Memurları ile görüşülerek derneğe üye olmayanların üye yapılması sağlanarak, küskünlerin dernek ile barıştırmak olduğunu söyledi.

“Hafta içi bir gün izin için çalışacağız”
Orman muhafaza memurlarının birçok sorunu olduğunu söyleyen Çeken, sorunların çözüme ulaşması için oluşturacak yönetim kurulu ile azami çaba göstererek çalışacağını söyledi.
Çeken, “Bölge Müdürlüğü ve İşletme Müdürlüğü temsilcilerine çalışmaları yapmak için Bölge Müdürleri ile görüşüp birer oda verilmesi için çalışılacak, temsilcilere hafta içinde bir gün izin verilmesini sağlayacağız.” dedi.

“Yıpranmayı en çok hak eden orman muhafaza memurlarıdır”
Çeken, “Zimmet, biz Orman Muhafaza Memurlarının başında en büyük sorunlarından birisi olup bu konuda Genel Müdürlüğümüz ile yapacağımız istişarelerle bunu asgari düzeye veya tamamen kaldırılması için yönetim kurulum ile çalışacağım. Yıpranma konusunda ise günümüzde bazı meslek kuruluşlarına verilmiş, bazılarına da verilecek olması bizleri üzmektedir. Yıpranmayı en çok hak eden orman muhafaza memurlarıdır, bunun hakkında çalışmalarımız olacak. Bizler orman muhafaza memurları halen özel kolluk kuvvetiyiz. Bunu genel kolluk kuvvetine dönüştürmek için azami derecede gayret göstereceğim.” ifadelerini kullandı.
Çeken, 24 Kasım Pazar günü bütün üye olan orman muhafaza memuru arkadaşlarının desteğini beklediğini söyledi.

Hasan Çeken kimdir?

1966 yılında Sakarya'da doğdu. Evli 2 çocuk babası olan Hasan Çeken, 1989-1990 yılında Araç Orman Okulundan mezun olduktan sonra 1991 yılında orman muhafaza memuru olarak başladığı görevinden 2019 yılında emekli oldu. 6 ay önce Orman Muhafaza Memuru ve Emeklileri Derneği’ne adaylığını açıkladı.