Havaların iyiden iyiye ısınmasına rağmen Hasanlar Barajında su seviyesinin normal olduğu gözlenirken, sıcak havaların devam etmesi halinde de Barajdaki su seviyesinin yağmurların başladığı sonbahar aylarına kadar sorun yaratması beklenmiyor.

Düzce için çok önemli bir konuma sahip olan Hasanlar Barajı, Düzce'deki tarım arazilerinin sulanması ve elektrik ihtiyacı için büyük önem taşıyor.

Geçen yılın aynı dönemlerinde barajdaki su seviyesi normalin altına düşmüş ve yaz aylarında barajdaki su seviyesinin düşmesiyle sorunlar yaşanmıştı.

Bu yıl ise korkulan olmadı ve beklenenin aksine sıcak havalara rağmen yağışlarında yaşanmasıyla birlikte barajdaki su seviyesi normal düzeyde kaldı. Aşırı sıcaklara rağmen barajdaki su seviyesinin normal olması Düzcelileri sevindirirken barajdaki su seviyesinin ilerleyen aylarda yaşanacak kurak aylarda bile herhangi bir sıkıntıya neden olacak kadar azalması beklenmiyor.

Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak, barajdaki basınçlı su miktarının 18 Milyon Metreküp olduğunu, sulama ve buharlaşma nedeniyle günlük 14 ila 20 Cm kadar bir azalma gerçekleştiğini söyledi. Bu hesapla Kavak, Ağustos ayının sonuna kadar sulama barajdaki su seviyesinin yeterli olduğunu belirtirken, herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için kademeli su vermeye başladıklarını, iki ay boyunca yağacak her yağmurun bir artı sayılacağını dile getirdi.

Sulama Birliği Başkanı Kavak, çiftçileri, sulama personelinden izin almaksızın sulama yapmamaları konusunda uyarırken, aksi durumda cezai işlem uygulanacağını sözlerine ekledi.