Kuvvetli yağışlar nedeniyle derelerin taşması, Gölyaka ilçesinde sel felaketine yol açmıştı. Sel felaketinden en çok zararı gören ilçeye bağlı Yazpınar Mahallesi’nde, evleri su basarken tarım arazileri de sular altında kalmıştı.

“Anında müdahale ettik”

Sel felaketinin yol açtığı hasarı yerinde incelemek için AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ile birlikte bölgeye giden Düzce İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, afetin ortaya çıkardığı olumsuzluklara Düzce İl Özel İdaresi olarak anında müdahale ettiklerini söyledi.

“Hasar tespiti yapıldı, selzedelerin zararının giderilmesi için takipte olacağız”

Öncü Haber mikrofonuna konuşan Günal, “Biz zaten şiddetli yağmur yağışının olmasıyla birlikte selden önce ekiplerimizi Gölyaka ilçesine yönlendirmiştik, belirli noktalarda sıkıntılar olabileceği için. Gölyaka’da mahalle olarak burada daha çok hasar olduğu için, daha sonra ekiplerimizi buraya yönlendirdik. Köylerimizde de hasar var bu bölgede. Oralarda da inceleme yapıldı. 3 koldan hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Bu tespitler rapor haline getirilip, Ankara’da sayın vekillerimiz ve bizlerin takibi ile inşallah neticelendirilecek. Buradaki insanların mağduriyeti giderilmeden asla gönlümüz rahat olmayacak. Devletimizin onlara her zaman destek vereceğine inanıyoruz. İnşallah onun takibini de bizler yapacağız.” dedi.