Düzce’de 1950’li yıllarda Aziziye Köyü olarak geçen ve günümüzde mahalle olan Aziziye’de geçmişte bulunan Cevat Bey İlkokulu'nda 1952-1955 yıllarında okuduktan sonra mezun olan öğrenciler yeniden buluştu, hasret giderdi. 75 yaşındaki Emekli Polis Memuru Hüseyin Çapkın, o yıllarda sınıf arkadaşlarıyla çekilmiş olduğu bir fotoğraftan yola çıkarak arkadaşlarını bir bayram gününde bir araya getirmenin ve hasret gidermenin sevincini yaşadı.


2 ay boyunca arkadaşlarını tek tek ziyaret ederek ve telefonlarına ulaşarak bir araya getirmeye çalışan Çapkın, arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğrafa bakarken böyle bir buluşmayı yapmayı istediğini söyledi. Çapkın, arkadaşlarını bir arada görmenin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirtti.

Çapkın’ın ardından kendisi gibi Cevat Bey İlkokulu’nda okuyan sınıf arkadaşları duygularını ifade etti. Çapkın’ın sınıf arkadaşı emekli Emniyet Müdürü Ferit Varol, kendilerini o okulda mutlu eden iki noktayı anlattı. Varol, hem Cumhuriyetin ilk kadın öğretmeninde eğitim aldıklarını hem de hayırsever iş adamı tarafından okullarının tahsis edildiğini paylaştı. 1952-1955 yıllarında Cevat Bey İlkokulundan mezun olan bir başka öğrenci Leman Özkasap çok duygulandığını ifade ederek o dönem Düzce’nin çeşitli yerlerinden gelen öğrencilerle okuduğunu paylaştı.
63 yıl sonra buluşan sınıf arkadaşları bu buluşmaları tekrar etmek üzere ayrıldılar.

Haber:Y.SEVER