“4 Şubat Dünya kanser günü”, Düzce’de bir eksikliği tekrar gündeme getirdi. İstanbul-Ankara gibi şehirlere yakınlığı ile bilinen ve son dönemlerde kanser olaylarının sıkça görülmeye başlandığı Düzce’ye onkoloji hastanesinin gerekliliği bugün de ortaya kondu.
CHP İl başkanı Nurettin Türkmen, kanserli hastaların tanı, tedavi ve izlemleri yapılmasını sağlayan Onkoloji Hastanesi girişimlerinin sonuçsuz kaldığını, kanser hastası ve yakınlarının mağdur olmaya devam ettiğini söyledi.

Türkmen, “Onkoloji hastanesinin kurulması ilimizde çok tartışılmıştı. Bu konuda siyasi ve bürokratların girişimde bulunacakları sözü verseler de sonuçsuz kaldı. Bu hizmetlerde her zaman olduğu gibi komşu illere kaymıştır. Hastalar mağdur bırakılmıştır: sadece teselli olarak ilimizde kemoterapi ünitesi yapılmıştır. Bölgede kanserli hasta sayısı her geçen gün artmaktayken, onkoloji merkezinin gerekliliği ne kadar elzem olduğu görülmüştür. Çevre illere taşınan hastaların yol yorgunluğu ve maddi külfeti artmaktadır.” dedi.
Türkmen, Düzce’nin her konuda olduğu gibi sağlık alanında da hak ettiği sağlık hizmeti alamadığını savundu.

Haber;S.Kaşkır