Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, partisinin devam eden kongre süreci ve gündeme ilişkin Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

"İşi sıkı tutup ince eleyip sık dokuyacağız"

İlk olarak 9 Ekim 2016 itibariyle başlayan ilçe kongrelerine ilişkin bilgiler veren Yılmaz, işi sıkı tutacaklarını söyledi.

30 Nisan’a kadar bütün ilçe kongrelerini tamamlayacaklarını söyleyen Yılmaz, “Düzce’ye yakışır yerel ilçe başkanlarımız ve ilçe yönetimlerimiz olacak. MHP’ye üye olma yeterliliğine sahip herkesin aday olma hakkı var. Aday olmak isteyenler, değişen arkadaşlarımız olacaktır. Yaşadığımız süreç itibariyle ince eleyip sık dokuyacağız. Düzce’ye yakışır, Düzce’yi ileriye taşıyacak arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

"Üye bazında 1-2 isim FETÖ soruşturmasına dahil oldu"

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kongre süreci nedeniyle parti teşkilatlarına gönderdiği genelgede vurgu yaptığı 15 Temmuz’dan sonra Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde hesap yapan çevrelere karşı gereken dikkat ve uyanıklığın gösterilmesi hususunda da açıklamalarda bulunan Yılmaz, parti içerisinde şuana dek FETÖ’yle ilişiği olan isimlerin olduğu yönünde bir tespitlerinin olmadığını ifade ederek, üyeler bazında ise 1-2 bazında ismin soruşturmaya dahil olduğunu aktardı.

"Diğer partilerin FETÖ ile kadar sıkı fıkı olduğu görülüyor"

Ülkücü olan insanların böyle bir örgüte üye olmayacağı kanaatinde taşıdığını dile getiren Yılmaz, “MHP insanların teveccüh ettiği bir partidir. İçimize üye bazında art niyetli olarak sızmak isteyenler olabilir. Tespit ettiğimizde gereğini yapacağız ama böyle bir tespitimiz yok. MHP, FETÖ’yle teması en az olan partidir. Gerek iktidar gerekse de ana muhalefet partilerinin örgütle ne kadar sıkı fıkı olduğunu görülüyor.” diye konuştu.

"Parlamenter sistemin revize edilerek devamından yanayız"

Ocak ayında Meclise, nisan ya da mayıs ayı gibi ise referanduma götürülmesi planlanan Başkanlık Sistemi Teklifi konusunda da görüşlerini aktaran MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi için yaptığı değerlendirmeleri anımsattı. Yılmaz, anayasa çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Sayın genel başkanımız, parlamenter sistemden yana tavrı olduğunu söyledi. Meclisteki tavrımızla referandumdaki tavrımızın aynı olacağını ifade etti. Toplumda MHP başkanlık sistemine ‘evet’ demiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. MHP’nin böyle bir açıklaması yok. Biz parlamenter sistemin revize edilerek devamından yanayız.

"Çözüm noktasında olanlar elini taşın altına sokmalı"

Yerel gündeme ilişkin ise öncelikli olarak son günlerde toplantı ve şuralarla yatırımcıların sıkıntı ve taleplerinin ele alındığı sanayiye dönük değerlendirmeler yaptı. Sanayi şuralarının sanayinin sorunlarının çözülmesinde ve yeni yatırımların gelmesinde ile katkısının olacağını kaydeden Yılmaz, çözüm noktasında olanlar da elini taşın altına sokması gerektiğini vurguladı.

"Hastalıklı bir bakış açısı"

Kenti ön plana çıkaracak unsurlarda tekelleşmeye gitme fikrini hastalıklı bir bakış açısı olarak gören Yılmaz, “Her unsuru bir arada bulundurabiliriz. Sanayi yatırımları yaparken turizm çalışmaları sürdürülebilir. Teşvik ve yatırımlar beraber götürülebilir. Hiç biri diğerine engel değildir. Turizmde çok geri kalındı. Yayları iktidarın ilk dönemlerinde Bolu’ya teslim etmesi büyük eksisi oldu. Akçakoca’ya üvey evlat gibi davranıldı. Bunlar eksikliklerimizden kaynaklandı.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

"Fındıkta politika yok"

Tarımın göz ardı edilmemesi gerekliliğinin altını çizen Yılmaz, fiyatıyla üreticiye kan ağlatan fındık için önemli sözler sarf etti: “Fındığın Düzce’ye olan katkısı görmezden gelinemez. Fındıkta politika yok. AK Parti’nin 15 yıldır fındık politikası yok. Dünyada bir ürünün yüzde 60’nı ya da 70’ini üretiyorsanız, bu ürün sizin için stratejiktir. Politika belirlenmelidir. Sektörü tekelleşmeye bırakırsanız, üreticiyi ezdirirsiniz. Sorumlu olan insanların düzgün davranması gerekiyor. Siz Ticaret Odası Başkanıysanız, fındığın maliyeti isterse bir lira olsun söz sahibi sizsinizdir. Üreticiyi ezdirerek ülkenize bir katkı sağlayamazsınız. O zaman kimlere hizmet ettikleri sorgulanmalıdır.”

"Olmazsa bizde olmayız"

Yılmaz, son olarak gelecek seçimlere dair parti olarak hedeflerini aktardı. Yılmaz, “Düzce’de çıtayı milletvekilliklerinin tamamını alacakmış gibi koyuyoruz. Olmadı 2, olmadı 1 milletvekili, olmadı son seçimde alınan oyun üzerine çıkmak o da olmazsa biz burada olmayız.” ifadelerini kullandı.