Fidanlık arazisi üzerinde 2011 yılının ortalarında başlayan Hastane inşaatında çalışmalara yeniden başlandı. Daha önceden firmadan para alamadıklarını ve sigortasız çalıştıklarını iddia eden 50 işçiye 150 işçi daha eklenerek çalışmalar hızlandırıldı. 2 hafta içerisinde işçi sayısının da 400’e çıkartılacağı belirtildi.
Daha önce haber ekibimize saldırıda bulunan Mahmut Mirzaoğlu o gün için üzgün olduğunu söyleyerek ekibimizden özür diledi. İnşaatta işçilerin hepsinin sigortası olduğunu söyleyen Mirzaoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti:
İnşaatı 2013’ün Ortalarında Teslim Edeceğiz
 “Hastane inşaatında çalışmalarımıza başladık. 2 ay kadar çalışmalarımız taşeron firmadan kaynaklanan bazı problemlerden dolayı durmuştu. İşçilerin para alamadıkları bildirilmişti. Fakat biz bütün bu problemleri hallederek çalışmalara tekrar start verdik. İnşaat sahası içerisinde makine parkurlarımızı tamamladık. 3-4 ay içerisinde inşaatımızın kaba bölümünü bitirmeyi amaçlıyoruz. Bize 2013’ün son aylarında teslim edilmesi istendi. Fakat biz var gücümüzle çalışarak inşaatı 2013’ün ortalarında teslim edeceğiz. Şu anda inşaat sahasında 200 işçimiz çalışıyor. Bu sayı iki hafta içerisinde 400’e yaklaşacak. Herhangi bir işçimizin bizden alacağı kalmamıştır. Biz hak işimizi devletten aldık. Bizim bu inşaata geç başlamamızın tek nedeni yapılan projelerin onaylanmamasından kaynaklanıyordu. Şu anda tüm projeler onaylandı ve bizde bu onaylanan projeler kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her ay bize ödenek devlet tarafından veriliyor”
Hastane inşaat sahasında hummalı bir çalışma gözlemlenirken, inşaatın ilk katının temelleri de bugün atılmaya başlandı. İnşaatta herhangi bir işçinin alacağının olmadığını altını çizen Müteahit Mahmut Mirzaoğlu, valilik ve SGK tarafından işçilerin sürekli denetlendiğini söyledi.
İşçimizin Sigortalarını Zamanında Ödüyoruz
Mirzaoğlu, “SGK il binası 3-4 adım arkamızda bulunuyor. Oradan sürekli yetkililer gelerek bizden bilgi alıyorlar. İşçilerimiz ile görüşüyorlar. Herhangi bir işçimizi sigortasız çalıştırmıyoruz. Her işçimizin sigortalarını zamanında ödüyoruz. İşçilerimizi hem valilik hem de SGK il müdürlüğü sürekli denetliyor. Ayrıca İnşaatın zemini ile ilgili bazı söylemler oluyor. Bu söylemler hakkında zeminimizin tüm çalışmaları yapıldı. Tüm eksiklikler giderildi. Bu söylemler yanlıştır” diye konuştu.