Fidanlık arazisine yapılması kararlaştırılan ve daha fikir aşamasında iken gerek kamuoyunda, gerekse Devlet yönetiminin değişik kademelerinde tartışmalara neden olan, TOKİ’nin inşa edeceği değişik platformlarda defalarca ifade edilen 300 Yataklı Hastane için ufukta bir çalışma gözükmüyor.

Hastanenin proje ve uygulaması için ne Sağlık Bakanlığı, Ne de TOKİ’nin internet sitesinde herhangi bir kayda rastlanılmazken,  yakın zamanda başlanacağı varsayılarak sert tartışmalara neden olan projenin ne zaman start alacağı merak uyandırmaya başladı.

Bilindiği gibi hastanenin şehir içine mi dışına mı yapılacağı tartışmaları kamuoyu gündemini uzun süre meşgul etmiş, hatta bazı köyler hastanenin inşası için yer tahsis etme teklifinde bulunmuş, Yenikentliler ise bu hastanenin yapılması için en iyi yerin yaklaşık otuz beş bin kişinin yaşadığı Yenikent olduğunu söyleyerek taleplerini dile getirmişlerdi. Hatta milletvekilleri ve zamanın Düzce Valisi Ercan Topaca arasında konu hakkındaki görüş ayrılığı kamuoyuna yansımıştı.

Tartışmalara Düzce’ye bir günlük bir ziyarette bulunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hastanenin yapılacağı yerin Fidanlık arazisi olduğunu söyleyerek noktayı koymuştu.

Aradan geçen aylar içinde hastanenin kaderi hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, TOKi’nin projeyi programa almaması, tartışmaların  boşuna mı yapıldığı sorusuna neden oluyor.