Aziziye Mahallesi’nde hizmet veren yeni devlet hastanesi Düzce’de park sorunu yaşanan en yoğun adreslerden birine dönüştü. Hastane bahçesindeki mevcut otoparkın kapasitesinin yetersiz kalması yüzünden hastaneye gelen sürücüler çareyi araçlarını ya kaldırıma ya da yol kenarına bırakmakta buluyor. Ancak tedavi olmak, hasta getirmek ya da yakınlarını ziyaret etmek için hastaneye gelen vatandaşların mecburi olarak bu yolu izlemesi ceza ile karşı karşıya kalmalarına yol açıyor.



Öncü Haber ‘Whatsapp Haber İhbar Hattı’na yağmur gibi yağan şikayetler üzerine konuyu gündeme taşımamıza rağmen sorun yetkililer tarafından çözüme kavuşturulmayı bekliyor.

Polis ile sürücüler karşı karşıya geliyor
Sürücülerin otopark ve yol kenarları dolu olduğu için tek seçenek olarak araçlarını kaldırıma bırakması yaya olarak hastaneye ulaşmaya çalışanları mağdur edince bugün yine devreye polis girdi. Özellikle engelli vatandaşların kaldırımdaki araçlar yüzünden ilerlemekte zorluk yaşadığı yönünde gelen şikayetler üzerine kaldırıma bırakılan araçlara cezai işlem uygulayan trafik polisleri, sürücülerle karşı karşıya geldi. Kısıtlı bir mekana sahip olan otoparkın dolu olduğuna işaret eden sürücüler, araçlarını bırakacak yer bulamamaktan yakınırken görevini yapan polisler ise kaldırıma araç yasak olduğunu anlatmaya çalıştı.

Tek çözüm yeni bir otopark
Öte yandan Düzce’de varolan otopark sıkıntısı yeni hastane önünde de kendisini iyiden iyiye hissettirirken ortaya çıkan sorunun çözümü ise yeni bir otopark. Yaşanan mağduriyeti gidermek için hastaneye en yakın noktada bulunan fidanlık arazisi olarak bilinen Düzce Belediyesi’nin Orman İşletme Müdürlüğü’nden takasla aldığı boş arsa. Bir bölümü İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait olan arsaya yapılacak hastane otoparkı vatandaşı ve emniyet güçlerini içerisine düştükleri kördüğümden kurtaracak tek formül olarak görünüyor.



Yeni otoparkın hayata geçmesi ise söz konusu arsada meşhur Sultanahmet Camii’ne benzer bir projeyi hayata geçirmek isteyen Belediye Başkanı Mehmet Keleş yönetimindeki belediye ile il sağlık müdürlüğünün anlaşmasıyla ancak hayata geçebilecek.