5 Ocak 2010 tarihinde “okula gidiyorum” diyerek evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan lise öğrencisi Hatice Arı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan polis memuru A.M.T ve serbest bırakılan M.Ş. bugün hâkim karşısındaydı. Duruşma sonrasında serbest bırakılan M.Ş. 9 yıl 6 ay hüküm giyerken tutuklu polis memuru için ise tarafların avukatları süre istedi ve polis memuru için karar 7 Ekim’e ertelendi.

 

5 Ocak tarihinde okula gidiyorum diye evden çıkan ve bir daha haber alınamayan Hatice Arı’nın bilindiği gibi Akçakoca Subaşı Köyü’nde başı kesilmiş ve yanmış bir şekilde cesedi bulunmuştu. Konu ile ilgili olarak polis memuru A.M.T. ve sevgilisi olduğu iddia edilen M.Ş. gözaltına alınmıştı.
14 Aralık tarihinde görülen duruşmada M.Ş. serbest bırakılmıştı. A.M.T.’nin tutukluluk süresi devam etmişti.

Bugün Düzce Adliyesi’nde görülen davadan ise karar çıktı. 14 Aralık tarihinde serbest bırakılan M.Ş.’nin 9 yıl 6 ay tutukluluğuna karar veren mahkeme, tutuklu polis memuru A.M.T.’nin kararı için avukatlar tarafından yapılan itirazlar sonucu duruşmayı 7 Ekim tarihine erteledi.

Duruşma sonunda görüşlerini aldığımız Baba Mehmet Arı, duruşmanın sonucu ile ilgili bilgiler verdi ve “Allah kimsenin başına vermesin” dedi.

Gözyaşları ile “Bu cezalar az. Benim yavrumu hiçbiri geri getiremiyor.” Diyen anne Nurşen Arı, onu duruşmada gördüğümde canavar görmüş gibi hissettim. Allah onun yüzünü bir daha göstermesin.” İfadelerini kullandı.

Hatice Arı’nın kız kardeşi ise zanlı için “önceki mahkemede konuşuyordu kendini savunuyordu. Bu mahkemede oturduğu yerden bile kalkamadı.” Dedi. O da her şeyi kabullendi” diyen Arı, Hakettiği cezayı da aldı.” şeklinde konuştu.

Haber; R. BAL