Peki gripten nasıl korunuruz. Bunun cevabını Doktor Erol Aloğlu'ndan aldık.

Son bahar ayı geldi. Artık hızlı hava değişimleri de başladı. Bu hava değişimlerinde insanları etkileyen en önemli şey grip hastalığı. Havaların bir soğuyup bir ısınması insanların bünyelerinin de dengesini bozuyor. Biz de grip hastalığına karşı alınacak önlemleri Hayri Sivrikaya Hastanesi'nde görev yapan doktor Erol Aloğlu'na sorduk. Aloğlu, gribe karşı vatandaşları şöyle uyardı.
“Havaların değişmesi ile ilgili olarak grip de başlıyor. Bu solununm yolu enfeksiyonları ocak aylarına kadar artacak. Bu gibi hastalıklar toplu olrak kullanılan alanlarda daha fazla bulaşır. Bu yüzden bu gibi alanlarda dikkatli olunması gerekir. Özellikle grip aşısı olunması gerekir. Ayrıca sıkı giyinilmeli.”

Her yıl bir grip şekli çıkıyor. Bir sene kuş gribi, bir sene domuz gribi derken, bu yıl da ne çıkacak diye bekliyoruz. Bu konuyu da sorduğumuz Doktor Erol Aloğlu, şunları kaydetti.
“Bu yıl domuz gribi yok. Ama at gribi olabilir diye konuşuluyor. Ama ben de tam bilmiyorum. Grip aşısı olanlar gripten kurtulur. Bu yüzden vatandaşların aşı olmalarında fayda var."

Haber; R. BAL