Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, yarıyıl tatilinin cuma günü başlayacağını, 16 milyon 256 bin öğrenci ve 664 bin öğretmenin tatile çıkması nedeniyle trafikte beklenenin üzerinde bir yoğunluk yaşanacağını belirtti.

Bu yoğunluk nedeniyle tatile çıkacakların acele etmemelerinin önemine dikkati çeken Apaydın, vatandaşlara öncelikle toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini, araç kullanırken sigara içmemelerini, cep telefonu ile görüşmemelerini ve zincirsiz yola çıkmamalarını önerdi.

TŞOF Başkanı Apaydın, meteorolojinin bu hafta ülke genelinde kar yağışı uyarısında bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: ''Vatandaşlarımız, bakımı yapılmamış ve hava şartlarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalı. Aşırı hızla araç kullanılmamalı ve hatalı sollama yapılmamalı. Araç kullanırken yorulan ve uykusu gelen sürücüler mutlaka mola vermeli. Sürücüler, araç kullanırken sigara içmek ve telefonla konuşmak gibi dikkat dağıtacak davranışlardan uzak durmalı. Kurallara mutlaka uyulmalı. Yorulan ve uykusuz olan sürücülerin refleksleri bozularak kaza melekeleri artacağından, dikkatleri dağınıktır. Uzun yola çıkacaklar, gece yolculuğundan kaçınmalı.'' dedi.

Haber; R. BAL