Bütün kesimi olumsuz etkileyen ekonomik kriz ortamı bütün kesimlere ivme kaybettirmeye devam ediyor. Çoğu işyeri bu yüzden kepenk indirirken çoğu işyeri de işçi çıkarmaya devam ederek krizin etkilerini azaltmaya çalışıyor. Çıkarılan işçi sayıları da özellikle son aylarda ciddi seviye de artış gösteriyor.

Bu durum nedeniyle Hükümetin önlem paketleri çıkarma çalışmaları da devam ederken krizin etkilerinin özellikle 2009 yılının sonlarına kadar daha da artması bekleniyor. Otomotiv ve beyaz eşya sektöründe çıkarılan ÖTV indirimi ise sadece bu iki sektörün kısa ölçekli rahatlamasına neden oldu. Diğer sektörlerde ise kötü gidişat devam ediyor. Çoğu ekonomist ise krizin etkilerinin en az 2010 yılına kadar süreceğini vurgularken daha kötümser açıklama yapanlarda var.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun dönemler halinde açıkladığı işsizlik rakamları ise giderek artmaya devam ediyor. Artan rakamlar arasında işyeri kapatanların sayısı da bulunuyor. Bu durumu önlemek için ise yapılan araştırmalar ve alınan önlemler konusunda çalışmalar devam ediyor. Özellikle bugün yapılan yerel seçimlerin ardından krizin daha da fazla etki göstereceğini söyleyenlerde bulunuyor.