Düzce’nin en önemli sorunlarından biri olan evsel atıkların doğaya olduğu gibi deşarj edilmesi ile ilgili olarak yürütülen çalışmalar Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Düzce’ye gelişi ile hız kazandı. Bu kapsamda yapılacak olan ilk resmi toplantı Salı günü yapılacak.

 Doğal örtüsü açısından hala korunabilir durumda olan Düzce’nin artan nüfus ile  evsel atıklarındaki artış nedeniyle çevrenin zarar görmesinin önüne geçmek için zorunlu hale gelen ve yaklaşık 200 milyon dolarlık bir yatırım gerektiren Arıtma tesisleri için ilk toplantı, Düzce Valisi Ercan Topaca’nın açıklamasına göre Salı günü yapılacak. Toplantıya Düzce Valiliği’nin tayin edeceği uzmanların yanı sıra, Çevre ve Orman Bakanlığı, DSİ ve İSKİ yetkililerinin de katılması bekleniyor.

 

Toplantıda, arıtma tesislerinin kurulacağı arazilerin mülkiyetinden, arıtılacak olan atıkların geçeceği güzergahlar,  Havza koruma projesi ve çevre düzeni planı’nın örtüşüp örtüşmediği, projenin tamamlanmasının ardından başlanacak olan ikinci aşamanın ayrıntıları gibi teknik detayların masaya yatırılacağı tahmin ediliyor.

Diğer yandan İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan bir ekibin hazırladığı Havza Koruma Projesi’nin proje aşaması için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun tanıdığı sürenin dolmasına da iki hafta kaldı. Bilindiği gibi Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanlarına Havza Koruma Projesi’nin  ilk aşamasını bitirmeleri için  20 Ocak 2008, saat 16.59’a kadar süre vermişti.