Çevre ve  Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Aralakı ayında gerçekleştirdiği Düzce Ziyareti sırasında İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanlarına Melen Havzası Koruma Planı’nı tamamlamaları için verdiği süre doldu. Projeyi yakından takip edeceğini söyleyen  Eroğlu, proje aşamasının 20 Ocak günü saat 16.59’da sona ermesi talimatını vermişti. Sırada Düzce Ovası’nda üretilen katı ve sıvı atıkların bertarafını sağlayacak olan tesislerin yapılması için bir eylem planı hazırlanması var.

Havza Koruma Planı’nın bundan sonra izleyeceği süreci değerlendiren Düzce Valisi Ercan Topaca, projenin zaten hazır olduğunu, son rotüşlerin yapılmasının ardından bugünün Pazar olması nedeniyle yarın Bakan Eroğlu’nun incelemesine sunulacağını söyledi.

Sırada projeye uygun bir eylem planının hazırlanmasının olduğunu söyleyen Topaca, katı atıkların bertarafı ve sıvı atıkların arıtılması için yapılacak çalışmaların planlanacağını ifade etti.

 Çevre Düzeni Planı’nın Havza Koruma Planı ile uyuşmasının sağlanacağını dile getiren Topaca,  Bakan Eroğlu’nun koordinasyonunda yeni bir toplantı yapılacağını ifade etti.

Katı atık tesislerinin ödenek sorunu bulunmadığını,  Çevre ve Orman Bakanlığı’nın gereken ödeneği sağladığını belirten Düzce Valisi Ercan Topaca, Belediyenin de katkısı ile bu sorunun çözüleceğini, sıvı atıklar konusunda da projeye uygun olarak çalışma yapılacağını, Bakan Eroğlu’nun da takibiyle bu sorunun çözümünün gerçekleşmesinde bir sıkıntı yaşanmayacağını sözlerine ekledi.