Tıp Bayramı, her Mart ayının 14'ünde Türkiye'de tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir gün olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Düzce’deki sağlık çalışanlarını temsil eden sendikalar da bugün sokaklarda basın açıklamalarıyla çalışanların sorunlarına dikkat çekti. İlk açıklama sağlık-sen sendikasından geldi.

SAĞLIK-SEN: BAKANLIK SINIFTA KALDI!

Düzce Atatürk Devlet hastanesi Acil Servisi önünde sabah saatlerinde toplanan Sağlık-Sen Düzce Şubesi Başkanı Doç. Dr. Melih Engin ve sendika üyeleri, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi hususlarda yapılan açıklamalar ve değinilmeyen lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konuları hatırlattı ve 14 Mart Tıp Bayramında hayal kırıklığı ile geçirdiklerini söyledi. Sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamaların yeterli olmadığı ifade edilerek Sağlık Bakanlığının sınıfta kaldığı vurgulandı.

TÜRK SAĞLIKSEN İŞ BIRAKTI

Türk Sağlık Sen Düzce Şubesi sağlık çalışanlarının, çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle 14 Mart Tıp Bayramı’ndan bir gün önce iş bırakarak tepkilerini dile getirdi.

Öğleden önce Acil Servis önünde açıklama yapan sendika temsilcisi Şemsettin Bahadır, çalışanların sorunlarını sıralayarak hükümetin uyguladığı politikaları eleştirdi. Bahadır, “Sağlık Çalışanlarının problemleri artmaktadır. Çalışan memnuniyeti göz ardı edilmekte çalışan talepleri sürekli ötelenmektedir. Yetersiz istihdam, ağır iş yükü ve bitmek bilmeyen nöbetler nedeniyle ağır bir tükenmişlik sendromuyla karşı karşıyadır. Ek ödemelerin her ay geciktirilerek yatırılması ve performans ücretlerini 1,5 TL gibi komik ücretlere inmesi ve ekonomik kayıpların dayanılamayacak sınırları çoktan aşması gibi durumlar yaşanmaktadır.” dedi.

Bahadır, hükümetin ucuz iş gücü hayali kurduğunu da vurguladı.İş bırakma eylemi yapan bir diğer sendika da  Sağlık ve sosyal Hizmet Emekçileri  Sendikası (SES) de Düzce Temsilciliği, Saat 14.00 te Düzce Tıp Fakültesinde Basın Açıklaması yaptı. Yılmaz, yaptığı açıklamada sağlıkta dönüşüm programını eleştirdi ve sağlık çalışanlarının sorunlarının katmerleşerek arttığını öne sürdü.

Yılmaz, Çalışma koşullarının düzeltilmesini, insanca yaşamaya yetecek ve emekliliğe yansıyacak temel ücret,  fili hizmet zammı, istediklerini dile getirdi.

haber;S.KAŞKIR