İş konusunda fikri olan herkes başvurabilecek
İş konusunda fikri olan ve bu fikri yatırıma dönüştürerek kazanç sağlamayı hedefleyen, herkesin kolayca başvurabileceği Kuluçka Merkezi, Kasım ayı içerisinde faaliyetlerine başlıyor. Düzce Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Kuluçka Merkezi’ne gelen iş fikirlerinden en iyi on tanesinin seçilip, fikir sahiplerine, geleceğin girişimcilerine; başarılı bir işin nasıl kurulup yönetileceği, kamu hibe ve faizsiz kredi desteklerine ilişkin başvuruların nasıl yapılacağı gibi konularda eğitim verilerek girişimcilerin hedeflerine daha kolay ulaşması sağlanacağı kaydedildi.

“Başarılı bir iş için pazarlama, satış, finans gibi birçok konuyu incelemeniz gerekmiyor”
Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile Düzce Teknopark tarafından desteklenen Kuluçka Merkezi’nde Direktörlük görevini yürüten Elena Pallotta, “Kuluçka Merkezimiz, iyi iş fikirleri olan insanların bu fikirlerini gerçek, karlı ve finansal yönden kendi kendine yeterli hale getirmelerine yardım edecek. Yeni kurulan şirketlerin yüzde 50’si 4 yıl sonunda başarısızlığa uğruyor ve yapılan uluslararası araştırmalara göre kuluçka merkezlerinden geçen fikirlerin yüzde 87’si başarıya ulaşıyor. Kuluçka Merkezimiz, Düzce Teknopark’a aday potansiyel şirket sayısını da arttırmayı amaçlamaktadır.” diyerek Kuluçka Merkezi’nin Bölgesel katkılarının yanında yerel açıdan da çok önemli olduğunu vurguladı.

“Yerel halka sadece destek değil ilham da vermek istiyoruz”
Son olarak yerel halka ilham verecek ve girişimcilik ruhunu besleyecek aktiviteler gerçekleştirmek istediklerini belirten Kuluçka Merkezi Direktörü Elena Pallotta, başarılı girişimcilerin Düzce’ye gelip hikayelerini anlattıkları bir etkinlik düzenlemeyi düşündüklerini ve bu şekilde insanları motive ederek iş fikri sahiplerine birer girişimci olma yolunda hız kazandırmış olacaklarını söyledi. Ayrıca Pallotta,  yerel girişimcileri destekleyecek “yerel melek” yatırımcıların ve bu tür ağların oluşabilmesine vesile olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Haber; C. ÜSTÜNER