3 Aralık Dünya Engelliler Haftası sebebiyle 11 okulun temsilcileri ve Beyazay Derneği Düzce Şubesi önderliğinde toplumda engelli vatandaşlar konusunda bilinç oluşturmak amacıyla basın toplantısı yapıldı. Kahvaltılı düzenlenen basın toplantısına Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Milletvekili İbrahim Korkmaz’da katıldı.


Beyazay Derneği Düzce şubesi Başkanı Nurullah Çelebi’nin hazır bulunduğu toplantıda Vali Ali İhsan Su 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Düzce’de valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşların katılımıyla bir dizi etkinliklerin yapılacağını belirterek sözlerine başladı.

Vali Ali İhsan Su toplumda belli bir kesimin engelli olduğunu paylaşarak onların hayatını kolaylaştırmak için çalışmaları gerektiğini söyledi. Su, engelli vatandaşların çok iyi işler başarabildiğini söyleyip öncelikli olarak insanların kafalarındaki engelleri kaldırmak gerektiğini dile getirdi. 

Belediye Başkanı Mehmet Keleş yaptığı konuşmada Düzce Belediyesi’nin üzerine çok ciddi sorumluluklar düştüğünü bildiklerini göreve geldiklerinden beri engellilerin Düzce’de daha rahat hareket edebilmeleri için çalıştıklarını söyledi. Keleş, “Engellilerin rahat hareket edebilmeleri için tedbirler almaya gayret gösteriyoruz. Özellikle son olarak engelli vatandaşlarımız için yaptığımız yürüme bantları buna bir örnek. Yakın bir zamanda Düzce’deki bütün kaldırımları, yolları, yaya geçitlerini, ışıklı sinyalizasyon sistemini ve kamu kurumların iç mekanlarını engelliler için engelli vatandaşlarımıza uygun hale getireceğiz. Bu bizim insanlık görevimiz”

Başkan Keleş sözlerine kendisinin de bir engelli babası olduğunu hatırlatarak devam etti. “Bir engelli ailesinin nasıl bir yaşam sürdüğünü çok iyi bilirim. Bir engelli insanın eksikliklerinin hem ailesi hem kendisi için neler ortaya çıkardığını biliyorum”

 


Milletvekili İbrahim Korkmaz toplantıdaki 11 okulun temsilcilerine seslenerek engellilerin sorunlarını raporlamalarını istedi. Korkmaz “Onların hayatını kolaylaştıracak yaşam alanları oluşturmalıyız. Biz hükümet olarak her türlü tedbiri almak zorundayız. Sorunları rapor halinde getirin ki bizde önergeye dönüştürüp meclise sunalım“ dedi.

 

Haber:Y.SEVER