4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde bir kez daha hayvanlara karşı daha duyarlı olunması ve yeni yasal düzenlemeler yapılması gerektiği üzerinde duruldu.

İNSANOĞLUNDAN BEKLEDİKLERİ İLGİ, ŞEFKAT, SEVGİ, 1 KAP YEMEK”

Düzce Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Ali Karanfil, Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İnsanoğlu varlıklar alemindeki hayvanlardan önceleri korkarken sonraları tabiatın dengesi için var olmaları gerektiğine inanmaya, istifade etmeye ve onların refahını düşünmeye başladı. Bazen gıda, dost, arkadaş, karne hediyesi, terapist, bazen de süs görülen bu canlıların daha iyi korunması, bakılması, beslenmesi amacıyla insanoğlu tarafından çeşitli örgütler kurulmuştur. Tabiatın ve çevrenin biz insanoğlu ile beraber sahibi ve ortağı olan hayvanların, mimikleriyle, gözleriyle ya da çıkardıkları sempatik seslerle biz insanoğlundan bekledikleri ilgi, şefkat, sevgi, 1 kap yemek ve su olduğu kadar, sevdikleri sahiplerince yalnızlaştırılmamak, her canlıya yetecek “Dünya’nın ortağı görülmek”tir.”

YAŞAM ORTAKLARIMIZI SEVMEYE DAVET EDELİM”

“Yurdumuzu ve bölgemizi, duyarsızlığın neticesi yaşam hakları ellerinden alınmış; sahipsiz, terkedilmiş ve bakımsız hayvan topluluğu haline getirmeye hakkımızın olmadığı bilincini tüm nesillere vermeliyiz.” ifadesiyle açıklamasını sürdüren Karanfil, “Yüce meclisimizin, yapacağı yasal düzenlemelerle hayvanların barınma, beslenme, hayvan refahı, en önemlisi de yaşam haklarının teminat altına alınacağı ümidini taşıyoruz. İlgili mevzuatın bizlere hayvan sağlığı, hakları ve refahı konusunda yüklediği görevin bilinciyle, yaşam ortaklarımız olan hayvanları sevmeye davet edelim her yaştan insanımızı... Bu vesile ile; “Bu dünya hepimizin” diyerek 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.