Şap Hastalığının yeniden baş göstermesi üzerine Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Pazarını tekrar kapatma kararı aldı. Konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, hastalığın yaygınlaşmasını önlemek adına kapatma kararının alındığını açıkladı.
Düzce’nin Türkiye’de geçiş noktası olması nedeniyle hayvan hareketliliğinde önemli bir artış yaşandığını belirten Ünal, bu nedenle ülke genelinde görülen şap hastalıklarından biz de etkilenmiş olduk. Daha önce 3 köyümüzde şap hastalığı vardı ve yasal tedbirimizi almıştık. Düzce de hayvancılığın korunması ve görülen şap hastalığının söndürülmesi adına hayvan pazarını kapatma kararı aldık. En son 20 Ocak-14 Nisan tarihleri arasında hayvan pazarımızı kapatmıştık ve şap bitme noktasına gelmişti. Ancak şehir dışından gelen hayvan mahsulleri şap hastalığına sebep olduğundan dolayı ikinci bir emre kadar hayvan pazarımızı tekrar kapatıyoruz dedi.

Şap hastalığı görülen köylerde hayvan sahiplerine de seslenen Ünal, ahırlara girenler hep aynı kişiler olmalı ve sürekli kendilerini dezenfekte etmeleri gerekiyor. Seyreltilmiş çamaşır suyuyla da hayvanların ayaklarını temizlemeleri gerekiyor dedi.

Haber; Ü. ÇETİN