Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki satıcılara, sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceğini uygulamalı olarak anlattı.

Kurbanlık satışlarının arttığı şu günlerde Düzce'de Mergiç Mahallesi'nde bulunan hayvan pazarını ziyaret eden polis ekipleri, küçük ve büyükbaş kurbanlık satan vatandaşların sahte paralara karşı dikkatli olmasını istedi.

Hayvan pazarındaki kurban satıcılarını dolandırıcılara ve sahte para vermek isteyen kalpazanlara karşı uyaran ekipler, sahte para ile gerçek para arasındaki farkları hem uygulamalı olarak gösterdi hem de dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek için broşür dağıttı.

Kurbanlık için yapılan ödemelerde sahte paraların olabileceğini belirten polisler, sahte parayı ayırt etmek için en hızlı yöntemin para üzerinde bulunan fotoğraf ve şeridin iyice kontrol edilmesi olduğunu anlattı.

Hayvanlarını satabilmek için Türkiye'nin bir çok ilinden Düzce'ye gelen hayvan satıcıları da uygulamadan duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, polis ekiplerinin ikazlarını dikkate alacaklarını söyledi ve kendilerine teşekkür etti.

Haber: C. ÜSTÜNER